Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūrnieks: Vai mēs esam vienīgie, kam vajadzīgs vēl lieks miljons pasažieru

Tuvākajā laikā Latvijas aviāciju sagaida daudzi izaicinājumi, straujās izaugsmes laiks ir beidzies, svarīgi ir izdzīvot, bet tikmēr VAS _Starptautiskā Lidosta Rīga _valdes loceklis Aldis Mūrnieks laikrakstam Dienas Bizness atzīst, ka lieks miljons pasažieru lidostai neesot nepieciešams, jo vajadzību pēc tāda neizrāda citas ieinteresētās puses, piemēram tūrisma industrijas pārstāvji.

"Lidostai bija grandiozi attīstības plāni - 30 miljoni pasažieru, divi skrejceļi, jauns terminālis, ko ceļ lidosta, tad airBaltic, un beigās to neceļ neviens. Mēs esam kādu laiku parunājuši par iespēju attīstīties, bet diemžēl reāli attīstījušies neesam," secināja A. Mūrnieks, piebilstot, ka lidostas kā infrastruktūras elementa attīstība nav tik daudz pašas lidostas rokās, cik valsts politiskā stratēģijā.

"Lidosta, protams, analizē nenosegtos virzienus, strādā kopā ar aviokompānijām. Ryanair mums nesen teica - ja dosiet labu cenu, mēs jums vēl vienu miljonu pasažieru atvedīsim. Laba doma, bet vai lidostai kā instrumentam vajag šo vienu miljonu? Paši saviem spēkiem mēs papildu infrastruktūru neesam spējīgi uzcelt. Aprunājoties arī ar citām iesaistītām pusēm, nācām pie slēdziena, ka nevienam īsti to vēl vienu miljonu pasažieru Rīgā nevajag," skaidroja A. Mūrnieks.

Pašlaik Rīgas lidostā ir vērojams pasažieru skaita kritums - 5,9% gada pirmajos sešos mēnešos. "Pārsvarā sarūk tranzītpasažieru skaits, kas lielā mērā veidoja tos piecus miljonus pasažieru, ko lidosta apkalpoja pērn. Jāskatās, kur iet tālāk," sacīja A. Mūrnieks.

Šogad lidosta rēķinās ar aptuveni pusmiljonu pasažieriem mazāk, nekā pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses