Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Piešķirs Baltijas mēbeļu ražotāju dizaina balvu

13. starptautiskajā mēbeļu un interjera izstādē “Baltic Furniture 2008”, kas notiks no 2. līdz 5. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, tiks pasniegta “Baltijas mēbeļu ražotāju dizaina balva 2008” trijās kategorijās – “Rūpnieciskais dizains”, “Unikālais dizains” un “Dizaina ideja”.

Konkursa “Baltijas mēbeļu ražotāju dizaina balva 2008” mērķis ir izcelt Baltijas valstu mēbeļu ražotāju sasniegumus dizaina jomā, aktualizēt mēbeļu ražotāju produkcijas dizaina attīstību un sadarbību ar dizaineriem, kā arī veicināt gan rūpnieciskā, gan unikālā dizaina mēbeļu ražotāju atpazīstamību vietējā un starptautiskā tirgū, palielinot mēbeļu eksportu.

Konkursu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un asociācija "Latvijas mēbeles”.

Uz “Baltijas mēbeļu ražotāju dizaina balvu 2008” var pretendēt Baltijas mēbeļu ražotāju, dizaineru un mēbeļu dizaina studentu iesniegtie mēbeļu dizaina paraugi, kas izstrādāti laika posmā no 2006. gada oktobra līdz 2008. gada oktobrim. Konkursā iesniegtais darbs jau var būt ražošanā esošs objekts. Nominācijā “Dizaina ideja” bez dalības maksas aicināti piedalīties dizaina mācību programmas studenti, dizaineru grupas un dizaineri līdz 36 gadu vecumam no Baltijas un citām valstīm. Pieteikties konkursam var līdz 2008. gada 15. septembrim (Papildu informācija: www.balticfurniture.net).

Konkursa darbus 2. un 3. oktobrī vērtēs starptautiska profesionāļu žūrija, kurā būs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas dizaineri, Latvijas, Krievijas un Vācijas vadošo interjera izdevumu žurnālisti, mācībspēki, kā arī mēbeļu ražotāji un tirgotāji.

Žūrija iesniegtos paraugus vērtēs pēc to estētikas, funkcionalitātes un lietojamības (ergonomikas), tehnoloģiskā risinājuma un izstrādājuma kvalitātes, kā arī produkta tirgus potenciāla un izstrādē izmantotajām inovācijām.

Konkursa rīkotāji piešķirs vienu GRAND PRIX izstrādājuma ražotājam un balvu katras nominācijas labākajam izstrādājuma ražotājam.

Tāpat apbalvojumus piešķirs un notikumus atspoguļos konkursa sadarbības partneri un informatīvie atbalstītāji no Krievijas “SALON INTERIOR”, “ELITE территория интерьера”, “DOMUS”, “НОВЫЙ ДОМ”, “Идеи Вашего Дома”, “Project Baltia”, “TATLIN”, “Проект Россия”, “Проект International”, “Проект Классика”, Vācijas “Möbelmarkt”, Latvijas “Dizaina Studija”, “Latvijas architektūra”, “AD Baltii”, “Бизнес & Балтия”, “DF”, “Multiprese”, “Interior”, www.e-mebeles.lv, www.1180.lv, www.reklama.lv, Lietuvas “Namas Ir Aš”, “Centras” un Igaunijas mediji.

Balvas ieguvēju paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 2008. gada 3. oktobrī plkst. 12.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstāde “Baltic Furniture 2008” un tajā notiekošie pasākumi un konkursi norisinās Rīgas domes vadītā projekta “Dizaina mēnesis Rīgā” laikā, kas ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm Rīgā norisināsies visu oktobri.

Izstādi “Baltic Furniture 2008” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar asociāciju "Latvijas mēbeles", Rīgas domi, Latvijas Dizaineru savienību, Baltijas Arhitektūras centru, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Igaunijas Kokapstrādātāju apvienību “Eesti Puutööliit”.

Papildu informācija:
Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore
Tālr.: 67065011,  29450037, e-pasts: [email protected]

Liene Papēde, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: 67067524; e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses