Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

PR: 18.martā notiks pirmā Latvijas avotiem veltītā konference

„18.martā, sagaidot Starptautisko Ūdens dienu, Latvijas Avotu biedrība organizē pirmo konferenci, kuras ietvaros visiem interesentiem būs iespējams plašāk iepazīties ar Latvijas avotiem, to specifiku, unikalitāti un pateicoties lektoriem saprast šī Latvijas dabas resursa īpašo vērtību, un tādējādi, arī nepieciešamo īpašo uzmanību to saglabāšanai un izvērtēšanai,” informē Latvijas Avotu biedrības pārstāve Irita Bukāne.

Konference „Latvijas avoti: vērtība, definīcija, nākotne” sāksies trešdien, 18.martā, pl.14.30 Latvijas Dabas muzeja (Kr.Barona iela 4) Konferenču zālē un tās ietvaros lektori klātesošos iepazīstinās kā ar Latvijas avotiem saistītiem jautājumiem, tā arī ar unikālo Latvijas ūdens dabas resursu kopumā.
Konferenci organizē Latvijas Avotu biedrība, sadarbībā ar dabīgā avota ūdens ražotāju VENDEN, Ekoskolu programmu, Vides Aizsardzības klubu un zaļo žurnālu Vides Vēstis.

Konferences ietvaros dabas pētnieks un vēsturnieks Mag.Hist. Andris Grīnbergs lasīs lekciju par Latvijas avotu izvietojumu, dažādību un kultūrvēsturisko vērtību, VAK pārstāvis iepazīstinās ar Starptautisko ūdens dienu tradīcijām pasaulē un Latvijā, VENDEN ūdens eksperti stāstīs par avota definīcijām un stereotipiem par avotu kā labāko dzeramo ūdeni, kā arī par Latvijas un ES valstu pieredzi šais jautājumos, kā arī dietoloģe Lolita Neimane skaidros ūdens nozīmi cilvēka veselības uzturēšanā.

„Latvijai un latviešiem avots jau gadu tūkstošiem nav tikai vieta ūdens ieguvei, bet gan mitoloģiska, emocionāla un nacionāla vērtība, kas ir bijusi par attīrīšanās simbolu un slieksni uz nākamo garīgās attīstības pakāpi,” skaidro I.Bukāne, uzsverot, ka mūsdienu komercializētā un urbanistiskā attieksme pret šo vērtību var novest pie tā kā emocionālas tā faktiskas devalvācijas.

Papildus informācija:
Irita Bukāne
Latvijas Avotu biedrība
Tel. 26002263
E-pasts: [email protected]

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses