Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PR: Atklās trīs miljonus eiro vērtu investīciju objektu

Latvijas lielākā kokzāģētava šā gada 21. novembrī plkst. 14:00 SIA „Vika Wood” telpās („Punti”, Laucienas pagasts, Talsu rajons) aicina mediju pārstāvjus uz trīs miljonu eiro lielu investīciju objekta atklāšanas pasākumu.  

Par godu šim nozīmīgajam notikumam vizītē no Īslandes ieradīsies SIA „Vika Wood” padomes priekšsēdētājs Jon Helgi Gudmundsson, kurš kopā ar uzņēmuma valdes locekli Andri Kreceru svinīgas ceremonijas laikā pārgriezīs lenti, lai jaunais zāģbaļķu uzmērīšanas komplekss varētu pilnvērtīgi sākt savu darbu.

Zāģbaļķu uzmērīšanas komplekss (SPRINGER MASCHINENFABRIK AG) izgatavots Austrijā, un tā šķirošanas ātrums ir 160 metri minūtē, līnijas garums ir 300m, un tam ir 70 šķirošanas vietas. Jaunā iekārta ir trīs miljonus eiro vērta un ļaus daudz kvalitatīvāk un ātrāk izmērīt baļķus, kā arī sašķirot tos ar ārkārtīgi lielu precizitāti. Šāda iekārta Latvijā ir vienīgā, un tā ievērojami atvieglos zāģbaļķu mērīšanas procesu. Jaunais zāģbaļķu uzmērīšanas komplekss ļaus veiksmīgāk sadarboties ar Latvijas mežu īpašniekiem, jo iegādātā iekārta vienlaikus zāģbaļķus nomēra un sadala tos jau pa diametriem. Tādējādi vairs nevajadzēs gaidīt rindā, lai nomērītu baļķus, – tagad process notiks divas reizes ātrāk nekā līdz šim, uzlabojot arī uzņēmuma sadarbību ar piegādātājiem – Latvijas mežu īpašniekiem.

Kokzāģēšanas rūpnīca SIA „Vika Wood” ir Latvijā lielākais žāvētu un šķirotu zāģmateriālu ražotājs. Uzņēmums atrodas Kurzemē apmēram 12 km no Talsiem, tajā tiek apvienota Skandināvijas tehnoloģijas un zināšanas kombinācijā ar vietējiem resursiem – kompānijā SIA „Vika Wood” nodarbināti 190 strādājošie, un gada apgrozījums ir aptuveni 45 miljoni latu - 2006. gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 35 990 438 lati un 3 869 319 latus liela peļņa, taču 2007. gadā apgrozījums sasniedzis jau 44 546 268 latus un peļņa bijusi 2 339 876 lati.

SIA „Vika Wood” rūpējas par apkārtējās vides aizsardzības jautājumiem, tāpēc darbojas atbildīgi un kompetenti visā savā ražošanas procesā. Uzņēmuma tehnoloģija nodrošina bezatlikumu ražošanu: tas nozīmē, ka miza tiek izmantota koksnes žāvēšanai un telpu apsildīšanai, skaidas tiek pārdotas ekoloģiski tīra kurināmā - kokskaidu granulu ražotājiem, bet šķelda - celulozes rūpnīcām Skandināvijā. Lielākā daļa    zāģmateriālu tiek īpaši sagatavoti, t.i. žāvēti un šķiroti speciālu līmētu konstrukciju ražošanai Eiropā un Japānā.

Uzņēmums zāģbaļķus iepērk no dažādiem mežu īpašniekiem brīvas konkurences apstākļos. Ievērojama daļa nepieciešamo zāģbaļķu tiek iepirkta „Latvijas Valsts mežu” rīkotajās izsolēs, pārējais - no privātiem mežu īpašniekiem un privātiem mežsaimniecības uzņēmumiem, taču lielākais zāģbaļķu piegādātājs ir SIA ”Metsaliitto Latvia”, kas veic mežsaimniecisko darbību gan valsts, gan privāto īpašnieku mežos.

Vairāk nekā 80% no SIA „Vika Wood” produkcijas tiek pārdota ārpus Latvijas. Zāģmateriāli tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 pasaules valstīm – tādām kā Japāna, tradicionālie Eiropas tirgi un Ziemeļāfrika. Kopš ražošanas uzsākšanas 1997. gadā ražošanas apjoms ir ievērojami palielināts, un 2007. gadā tas sasniedza 253 000 kubikmetru zāģmateriālu. SIA „Vika Wood” ražošanas jauda ir aptuveni 280 000 m3 žāvētu un šķirotu zāģmateriālu, no tiem 50% ir egles, 50% - priedes zāģmateriāli.

Papildu informācija:
Iveta Cīrule,
mob. tālr. 28611787
e-pasts [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses