Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: LOSP valde: "EP jābūt pārstāvētiem lauksaimniekiem!"

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aprīlī un maijā uz pārstāvju sapulcēm uzaicina Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātus, kuri paši ir lauksaimnieki vai līdz šim aktīvi darbojās lauksaimnieku organizācijās. Aprīlī LOSP pārstāvju sapulci apmeklēja un par saviem plāniem, kā ievēlēšanas gadījumā aizstāvēs lauksaimnieku intereses Eiropā, informēja Maira Dzelzkalēja un Andis Kāposts, bet maijā uz sapulci tiks uzaicināti jau citi deputātu kandidāti.

Jāpiebilst, ka līdz šim Eiropas Parlamentā neviens deputāts lauksaimnieku intereses nepārstāvēja un lauksaimniecības komitejā nedarbojās, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai jaunajā EP sasaukumā tiktu ievēlēti lauksaimniecībā zinoši cilvēki, kuri ir apņēmušies aizstāvēt lauksaimnieku intereses, bet LOSP kā nepolitiska organizācija neaicinās balsot par konkrētiem partiju sarakstiem vai deputātu kandidātiem.LOSP valde aicina vēlētājus balsot par jebkuru sarakstu, kurā ir pārstāvēti zinoši un pieredzējuši lauksaimnieki, jo tieši jaunais EP deputātu sastāvs lems par to, kā izskatīsies Eiropas kopējā lauksaimniecības politika pēc 2013. gada un vai mums būs ar vecajām dalībvalstīm vienlīdzīgi maksājumi.LOSP valde aicina ar lauksaimniecību saistīto deputātu kandidātu vārdus atzīmēt ar +, lai saraksta ievēlēšanas gadījumā Eiropas Parlamentā būtu pārstāvēti pieredzējuši lauksaimnieki. Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 37 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 10 500 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Papildus informācija pa tālruni 6702 7320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected]

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses