Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Rēzeknes dzirnavnieka" kontrolpaketi pārņem BTC

RSEZ a/s Rēzeknes dzirnavnieks akciju kontrolpaketi pārņem Baltic Transshipment Center (BTC), attiecīgu līgumu BTC un Lantmännen Cerealia parakstīja 1.martā, informē iesaistītās puses.

BTC ir DLG un Lantmännen kopējā uzņēmuma Scandinavian Farmers filiāle. Turpmāk par Rēzeknes dzirnavnieka darbību un attīstību rūpēsies kopuzņēmums, kas darbojas tieši graudu realizācijas, minerālmēslu tirdzniecības un zemnieku konsultāciju jomā.

Kā norāda abas puses, Rēzeknes dzirnavnieka īpašumiem, kas sevī ietver 53 000 tonnu graudu noliktavas, biroju telpas un noliktavas, ir stratēģiska nozīme BTC, pateicoties to atrašanās vietai un pieejai dzelzceļam.

Rēzeknes dzirnavnieka valdes loceklis Sandis Jansons cer, ka šīs pārmaiņas nostiprinās uzņēmuma pozīcijas tirgū.

Tā kā darījums notiek viena koncerna ietvaros, darījuma summa netiek atklāta, vēsta LETA.

Rēzeknes dzirnavnieka neto apgrozījums 2008.gadā veidoja 4,422 miljonus latu, kas bija par 41% vairāk nekā 2007.gadā. Savukārt pelņas apjoms 2008.gadā ir samazinājies, ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju un uzņēmuma izvirzītās prioritātes. 2008.gadā viens no galvenajiem Rēzeknes dzirnavnieka mērķiem bija pēc iespējas lielāka graudu apjoma izvešana no Latgales reģiona, kas dotu atbalstu graudkopības attīstībai reģionā. Lai to nodrošinātu, tika palielināts personāla daudzums graudu sagādes laikā, slēgti līgumi par graudu tirdzniecību ar zemāku peļņas procentu utt. Šogad uzņēmums ieplānojis vēl vairāk palielināt pārkrauto graudu apjomu.

BTC sāka savu darbību 1999.gadā Liepājā un pašlaik piedāvā ostas termināla pakalpojumus un agro kultūras izejvielas, kā arī pārvadā agro kultūras produktus, piemēram, graudus un rapsi, caur savu termināli Liepājā. BTC strādā apmēram 50 cilvēki un tā apgrozījums 2008.gadā bija 40 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses