Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Sāk tirgot "Valmiermuižas alu"

Latvijas jaunākās alusdarītavas SIA Valmiermuižas alus brūvētais gaišais alus nonācis tirgū - patlaban tas pieejams Rīgas krogā R'n'Riga, bet no nākamās nedēļas tas būs pieejams arī Valmieras krogos, Dienu informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle.

Pēc viņas stāstītā, alus tiek ražots mazos apjomos, tādēļ tas būs pieejams atsevišķos krogos un bāros. Uzņēmums plāno alu pildīt arī pudelēs. Tas varētu būt aprīļa beigās, taču arī šis alus būs pieejams vien atsevišķos veikalos.

Kā informē uzņēmums, Valmiermuižas alus receptūras izstrāde un brūvēšana prasīja turpat pusgadu. Lai izvēlētos izejvielu piegādātājus, apmeklētas vairākas slavenas apiņu audzētavas Vācijā, savukārt īstā alus "smeķa" atklāšanai izmēģinātas un nobaudītas vairāk nekā desmit tradicionālas latviešu alus receptes.

Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis norāda, ka alus tiek brūvēts pēc senas receptes, ievērojot nepasterizētam alum nepieciešamo nesteidzīgu brūvēšanas un filtrēšanas procesu, kas aizņem vienu mēnesi.

Valmierā pirmā alusdarītava ekspluatācijā tika nodota 2008.gada rudenī. Tās celtniecībā un teritorijas sakopšanā ieguldīti 2,4 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses