Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saldējuma ražotājs: izdevīgāk rīkot akcijas, nekā nolaist cenas

Patlaban cilvēkiem patīk akcijas, un sanāk, ka izdevīgāk ir nevis nolaist cenas, bet rīkot īstermiņa akcijas, tā pirmdien publicētā intervijā žurnālā Lietišķā Diena saka saldējuma ražotāja a/s Druvas pārtika vadītājs Aldis Ošenieks."Kā ir novērots, cilvēkus tagad interesē tikai tās "sarkanās cenas".

Ja cena ir zemāka, bet ir "parastā", baltā krāsā, tad nevienu tas neinteresē, neviens to neuztver kā zemu, bet akcijas cilvēkiem patīk. Tāda psiholoģija," klāsta uzņēmuma vadītājs. Pēc viņa vārdiem, akciju rezultātā cenas ir apmēram par 15—20% zemākas nekā pagājušogad.Uz Jauno gadu pirmo reizi uzņēmums izjutis pirktspējas kritumu. Tad vienmēr esot nedaudz pieaugums, bet šogad tā nav bijis. Kopumā ziemā, salīdzinot ar citiem gadiem, kritums sasniedzis apmēram 10%, un tas, pēc uzņēmuma vadītāja domām, ir pirktspējas dēļ.Pagaidām gan šī vasara pieprasījuma ziņā izskatoties diezgan rožaini, taču saldējuma ražošanas apjomi, viņaprāt, būs atkarīgi no laikapstākļiem._Druvas pārtika_ arī cerot uz eksportu – uzņēmumam esot nopietns sadarbības partneris, ko gan A.Ošenieks nevēlējās pagaidām atklāt. Iepriekš uzņēmums eksportēja uz Vāciju, bet sadarbība pārtrūkusi, jo uzņēmums nevarēja iepirkt tādas vafeles, kādas tur ir pieprasītas. Vācijā uzņēmuma produkcijas pircēji bijuši izceļotāji no bijušās Padomju Savienības republikām, un arī citur _Druvas pārtikas_ saldējumu ēdot šis pats kontingents. Viņaprāt, arī citi ražotāji ekonomiskā stāvokļa dēļ vairāk ies uz eksportu. Uzņēmums arī neesot pilnībā atmetis domu tuvākajā laikā ieviest tirgū pilnīgi dabīgu saldējumu, kur ir tikai piens un sviests un nav ne augu tauku, ne pulvera.

A.Ošenieks intervijā arī stāsta, ka uzņēmumam atjaunojusies sadarbība ar savu banku Swedbank. Arī no sadarbības partneriem dzirdētas pozitīvas ziņas - viņi visu laiku izmisīgi mēģinājuši dabūt kredītu, un tagad ir parādījušās cerības. "Varbūt vainīgs pavasaris, saulīte, bet varbūt kaut kas patiešām ir labāk."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pilnu interviju ar Aldi Ošenieku lasiet šīsnedēļas Lietišķajā Dienā!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses