Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Samazinās metālu ražošanas un poligrāfijas apjomi; palielinās metāl un kokapstrāde

2011. gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms salīdzināmās cenās pieauga par 0.9%, tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 3.2% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 0.8%, bet samazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 1.6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Savukārt, salīdzinot ar datiem pirms gada, novembrī rūpniecības produkcijas izlaide salīdzināmās cenās pieauga par 8.5%. Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 18.2%, apstrādes rūpniecībā – par 12.1%, bet samazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 3%. Apstrādes rūpniecības pieaugumu galvenokārt ietekmēja divas no lielākajām apakšnozarēm kokapstrāde un metālapstrāde.

Lielākais rūpniecības produkcijas izlaides pieaugums apstrādes rūpniecībā bija automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā – par 78.9%, elektrisko iekārtu ražošanā – par 51.1% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā – par 36.5%. Savukārt, lielākais samazinājums bija metālu ražošanā – par 20.1%, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 9.4%, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā – par 8.6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tirgus mostas no murkšķa dienas

Aprīlī pircēji Latvijā sākuši pieņemt atliktos lēmumus par mājokļu iegādi, bet mājokļu pārdevēji biežāk akceptē piedāvājumus samazināt cenas, liecina Latio jaunākais Mājokļu pircēju pārliecības inde...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses