Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Samsung Electronics, iespējams, rūpnīcu cels Latvijā

Samsung Electronics rūpnīca, ja būs Baltijā, tad, visticamāk, Latvijā vai Lietuvā, Dienai pastāstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols. Tajā plānots ražot mazcenas mobilos tālruņus un plakanā ekrāna televizorus. Šādu projektu īstenošana gan ilgstot pat piecus gadus. Pēc A.

Ozola teiktā, Samsung Electronics ļoti labi pārzina Baltijas tirgu, un Latvija Dienvidkorejas mobilo tālruņu gigantam izskatās pievilcīga vide, ko pierāda arī tas, ka Samsung Electronics Latvijā pieņēmis lēmumu reģistrēt uzņēmumu Samsung Electronics Baltic. Savukārt Lietuva Samsung Electronics var likties pievilcīgāka ar televizoru ražošanas iespējām. A.Ozols atgādināja - kompānijai, kas apsver rūpnīcas izveides iespēju citā valstī, svarīga ir konkrētās valsts uzņēmējdarbības vide - kvalificēta darbaspēka esamība, nodokļu politika un valsts ekonomiskā situācija.

Iegriež ASV


Samsung Electronics vairāk par rūpnīcas izveides plāniem informēs tikai nākamnedēļ. Samsung Electronics Baltic mārketinga vadītāja Gundega Piebalga norāda, ka kompānija Baltijas valstu tirgu uzlūko kā vienu no pašlaik Eiropā visstraujāk augošajiem, ar ko Samsung saista attīstības iespējas. Pēc laikraksta The Korea Times vēstītā, investīcijas Baltijā plāno kāpināt vēl viens Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants LG Electronics. Abas kompānijas sākušas lūkoties pēc jauniem tirgiem savai produkcijai, lai mazinātu atkarību no ASV, kur kredītu krīzes ietekmē sarūk patērētāju izdevumi. Viens no to atradumiem ir Baltijas valstis, kuras līdz šim ir bijušas lielā mērā investoru ignorētas, raksta portāls chosun.com. "Protams, ir grūti salīdzināt ASV tirgu, piemēram, ar Austrumeiropu un Baltiju. Baltijas straujā ekonomikas izaugsme reģionā ir pamats Samsung darbības paplašināšanai šajā virzienā," klāsta G.Piebalga.

Diena gan rakstījusi, ka Latvijas straujā izaugsme sāk bremzēties un iedzīvotāji kļuvuši piesardzīgāki tēriņos.

Dod biznesu citiem


Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis norāda - ja Samsung Electronics pieņemtu plānu par rūpnīcas izveidi Latvijā, tas būtu vērtējams pozitīvi un palielinātu elektronikas rūpniecības ražošanas apjomus. Savukārt ražotājiem tas dotu papildu impulsu, atzīmēja I.Osmanis.

Patlaban rūpniecības īpatsvars valsts iekšzemes kopproduktā ir salīdzinoši zems, un jebkura aktivitāte nozarē vērtējama pozitīvi, norādīja Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta direktore Raita Karnīte. Viņa uzsvēra, ka Samsung Electronics rūpnīcas izveide nebūtu apdraudējums rūpniecībai, jo nozares lielie spēlētāji palīdz mazajiem uzņēmumiem, radot ap sevi tirgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses