Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Spilvas eksportu uz Īriju sekmē Īrijas latvieši

Šā gada piemajos 10 mēnešos uzņēmuma Spilva eksporta pieaugums uz Īriju sasniedzis 190%, ko galvenokārt veicinot mūsu tautiešu lielais skaits šajā valstī.

Otrajā vietā eksporta pieaugumā ir Lietuva ar 13% un trešajā - Krievija ar 5% pieaugumu. Strauji augošs Spilvas eksporta tirgus ir Ukraina, kurā darbu uzņēmums uzsāka tikai šogad.

"Lielākos Spilvas produkcijas apjomus Īrijā cilvēki iegādājas tās galvaspilsētā Dublinā, kur mitinās un strādā lielāks skaits iedzīvotāju, tajā skaitā latvieši, kuri pārsvarā arī pērk Spilvas produktus. Uzņēmuma produkcija ir pieejama arī Korkā, Limerikā, Kildērā, Droedā," skaidro Spilvas mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne. Uzņēmuma produkcija Īrijā nopērkama SuperValu, Rasputin un Polo Stores veikalos. Īrijā pieprasītākie produkti ir sinepes, mārrutki, zaļie un pelēkie zirņi, marinēti gurķīši, tomātu mērces.

Ukrainā produkcija ir pieejama 5 pilsētās - Kijevā, Doņeckā, Ļvovā, Odesā un Luganskā, kas nopērkama 6 veikalu ķēdēs Ukrainā - Virtus, Furšet, Varus, Kraj-2, Tavrija, Vostorg.

Spilvas ražojumi jau ilgstoši tiek eksportēti uz Igauniju, Īriju, Krieviju, Lietuvu, Somiju, bet pēdējā gada laikā no jauna uzsākts vai atsākts produkcijas eksports uz Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Kazahstānu, Lielbritāniju, Ukrainu, Vāciju un Zviedriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses