Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Trešdaļa iedzīvotāju Ziemassvētkiem tērēs vairāk nekā 60 latus

Sarūpējot visu Ziemassvētku svinībām nepieciešamo, 38% respondentu gatavojas tērēt 61 latu un vairāk, savukārt 27% cer iekļauties 40 latos. Tāpat šogad palielinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuri Ziemassvētkos negrasās samazināt tēriņus, liecina Maxima veiktās aptaujas rezultāti.

Norādot tēriņu limitu svētku maltītes sarūpēšanai, pārliecinošs vairākums jeb 74% aptaujas dalībnieku plāno nepārsniegt 40 latu slieksni. Izvēloties produktus Ziemassvētku maltītei, divas trešdaļas aptaujāto Latvijas iedzīvotāju gatavojas iegādāties tādus pašus produktus kā ikdienā, savukārt 27% atļausies nedaudz dārgākus produktus, kas ikdienā galdā netiek likti.

„Patīkami, ka pēc rūgtā recesijas perioda iedzīvotāju noskaņojums, gaidot Ziemassvētkus, šogad ir uzlabojies, kam ir arī pamatots iemesls – kā atklājies aptaujā, salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad par 12% sarucis iedzīvotāju īpatsvars, kuriem nesenā pagātnē ir samazinājušies ienākumi,” saka Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš.

Balsojumā par iecienītāko Ziemassvētku ēdienu pirmajā vietā ar 17% iedzīvotāju atbalstu ierindotas piparkūkas, par vienu procenta punktu mazāk saņēmuši mandarīni, dalīta trešā un ceturtā vieta ar 14% balsotāju atbalstu pienākas gaļas cepešiem un pīrāgiem, savukārt piektajā vietā ierindoti štovēti kāposti (13% respondentu).

Lai arī puse aptaujas dalībnieku norāda, ka lielāko daļu svētku mielasta gatavos paši, tie respondenti, kuri grasās iegādāties jau pagatavotus produktus, izvēlēsies konditorejas izstrādājumus (20% aptaujāto), gaļas izstrādājumus (15% respondentu) un zivju izstrādājumus (10% aptaujas dalībnieku).

Atklājot savus Ziemassvētku svinību plānus, 81% respondentu norādījuši, ka šos svētkus pavadīs mājās kopā ar ģimeni, savukārt desmitā daļa aptaujāto plāno apciemot radus laukos vai citā pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses