Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Uz Jāņiem pieprasījums pēc alus pieaug līdz pat 50%

Tuvojoties Līgo vakaram, pieprasījums pēc alus pieaug par 50%, salīdzinot ar vidējiem vasaras rādītājiem, sacīja aptaujātie alus ražotāji.

"Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka parasti alus pārdošanas apjomi tieši Pirmsjāņu nedēļā sasniedz gada rekordapjomus. Līgo svētku laikā pieprasījums pēc alus palielinās apmēram par 50% vairāk nekā vidēji vasarā, un, kā rāda līdzšinējās jūnija pārdošanas, šogad plānojam sasniegt jaunu jūnija alus pārdošanas rekordu," norādīja AS "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere.

Uzņēmēja stāstīja, ka patlaban alus darītavā visaktīvāk norit "Cēsu nefiltrētā alus" ražošana, jo alus specifika - tikai 30 dienu realizācijas laiks - pieprasa regulāru šī produkta ražošanu un pildīšanu, lai nodrošinātu tirdzniecībā vienmēr svaigu alu.

"Vairāk tiek pirkts alus un dzērieni skārdenēs, jo tās ir vieglāk transportējamas un utilizējamas pēc izlietošanas. Tādēļ esam nodrošinājuši tirdzniecības vietās attiecīgos iepakojumus - gan vadošais zīmols "Cēsu Premium", gan vieglais alus "Cēsu Light" pieejami lielos, ērti transportējamos iepakojumos. Tā kā Līgo svētkos iecienītākais ciema kukulis bieži vien ir alus un šim nolūkam patērētāji cenšas izvēlēties alus iepakojumus ar kādu suvenīru, šogad gaišais alus "Mītava" pieejams īpašā svētku desmitpakā ar pievienotu dāvanu - "Mītavnieku" kārtīm," sacīja "Cēsu alus" vadītāja.

Tikmēr AS "Aldaris" pārstāvis Oskars Fīrmanis atzina, ka uzņēmums sakarā ar pieprasījumu pēc alus patlaban strādā 24 stundas diennaktī visu nedēļu.

"Dati rāda, ka pēdējās nedēļas laikā vien alus pārdošanas rādītāji palielinājušies par aptuveni 23%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. To noteikti ir veicinājis gan pieaugošais pieprasījums saistībā ar silto laiku un tuvojoties svētkiem, gan dažādas Jāņu akcijas uzņēmuma svētku produktiem. Prognozējam, ka alus pārdošanas rādītāji būs augstāki nekā pagājušajā gadā. Plānojam, ka jūnija mēnesī mēs varētu pārdot par 31% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgā laika periodā. Lai arī šobrīd dati rāda, ka varētu pat tikt pārsniegts šis 31%, tomēr pēc Jāņiem alus pārdošanas apjomi nedaudz krītas," sacīja Fīrmanis.

Savukārt alus darītavas SIA "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis atzina, ka uzņēmums plāno šogad jūnijā realizēt 2,2 reizes vairāk alus nekā pērn.

"Pēdējos divus gadus jūnijā "Valmiermuižas alus" ir realizējis visu alu, ko spēja izbrūvēt, ievērojot nesteidzīgo darīšanu un strādājot ar maksimālos jaudu. Tā 2009.gadā izbrūvējām 52 000 litru, 2010.gadā - 54 000 litru. Tikmēr pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, tādēļ alus pietrūka. Tagad jaunais alus pagrabs ļauj jaudu dubultot. Tādēļ šogad jūnijā plānojam realizēt 120 000 litru alus. Jāatzīst, ka arī šogad pieprasījums pēc alus jūnijā pārsniedz mūsu maksimālās jaudas, lai arī būsim realizējuši 2,2 reizes vairāk alus nekā pērn," sacīja uzņēmējs.

Ruņģis norādīja, ka Jāņos īpaši pieaugot pieprasījums pēc nefiltrētā "Valmiermuižas alus" tradicionālajās ozolkoka muciņās, kuras klientiem tiek iznomātas uz svētkiem. "Šogad pirmo reizi uz Jāņiem piedāvājam alus darītavas specializētajās tirgotavās Valmiermuižā un Rīgā nefiltrēto alu ekskluzīvās viena un divu litru stikla pudelēs. Neskatoties uz salīdzinoši augsto cenu - attiecīgi 3,50 un 8,50 lati -, pieprasījums ir necerēti liels," atzina "Valmiermuižas alus" saimnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses