Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VARAM apturējusi ar Šķēli un Šleseru saistītās Ekodoktrīnas projektu

Lēmumu par Ekodoktrīnai pirms gada (tolaik VARAM vadīja apvienības Zaļo un zemnieku savienība līderis Raimonds Vējonis) atvēlētā aptuveni 9 miljonus latu lielā ES Kohēzijas fonda finansējuma apturēšanu Edmunda Sprūdža (RP) vadītā VARAM pieņēmusi 9.augustā.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aizvadītajā nedēļā beidzot tomēr izlēmusi apturēt ar tā sauktajiem „vecajiem oligarhiem” Andri Šķēli un Aināru Šleseru saistītajai atkritumu apsaimniekošanas firmai Ekodoktrīna iepriekš atvēlēto Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu jaunas atkritumu šķirošanas rūpnīcas projektam, trešdien vēsta portāls pietiek.com.

Portāls raksta, ka VARAM lēmums faktiski nozīmē, ka Ekodoktrīna, kas ar dažādiem manevriem mēģināja piekļūt ES fondu līdzfinansējumam, lai Rīgas un Stopiņu pašvaldībai piederošajā uzņēmuma Getliņi Eko teritorijā uzceltu jaunu atkritumu šķirošanas rūpnīcu un iegūtu monopolu atkritumu apsaimniekošanas biznesā, ir cietusi sakāvi.

Formāli tagad galīgā lēmuma pieņemšana par Ekodoktrīnas projektu ir ES fondu naudas uzrauga - Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) rokās. Noprotams, ka CFLA atbildi par Ekodoktrīnas projektu varētu sniegt šonedēļ. Tiesa, jau iepriekš CFLA Pietiek norādījusi, ka visa atbildība par Ekodoktrīnas projektu ir VARAM ziņā un ka no VARAM lēmuma būs atkarīgs, vai ar vecajiem oligarhiem saistītā atkritumu apsaimniekošanas firma iegūs ES līdzfinansējumu, raksta Pietiek.com.

VARAM savu lēmumu pamatojusi ar faktu, ka, „iesniedzot projekta pieteikumu, zemesgabals, kurā bija plānotas projekta aktivitātes, nebija SIA Ekodoktrīna īpašums, kurā atbilstoši ES fondu regulējumam varētu tikt veikti, uzglabāti vai atrasties sākotnējie ieguldījumi, nedz ilgtermiņa nomas tiesības, kā arī tiesības veikt būvdarbus”.

VARAM arī secinājusi, ka „SIA Ekodoktrīna ir apzināti sniegusi nepatiesu informāciju, apliecinot zemes īpašumtiesības uz projekta realizācijai nepieciešamo zemesgabalu poligona Getliņi teritorijā”. Pietiek jau rakstījis, ka Ekodoktrīna līdz šim izmisīgi centās tikt pie nepilnus 9 miljonus latu vērtā ES Kohēzijas fonda līdzfinansējuma un piedalīties Rīgas un Stopiņu novada izgāztuves apsaimniekotāja Getliņi Eko konkursā par atkritumu šķirošanu.

Tāpat Pietiek rakstījis, ka Ekodoktrīnas projekta īstenošana Rīgas un Stopiņu novada iedzīvotājiem varēja draudēt ar šīs firmas monopolu un augstajiem atkritumu apsaimniekošanas tarifiem.

Ar Ekodoktrīnas interešu lobiju ticis saistīts arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš kopīgā sarakstā ar apvienību Saskaņas centrs gatavojas startēt nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses