Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

British Airways gatavojas uz laiku atlaist 36 000 darbinieku

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija British Airways gatavojas uz laiku atlaist 36 000 darbinieku, kas, domājams, saņems 80% no to vidējā atalgojuma, pateicoties Lielbritānijas valdības ieviestajiem atbalsta pasākumiem, vēsta britu raidorganizācija BBC.

British Airways, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ ievērojami samazinājusi reisu skaitu, jau ilgāk nekā nedēļu ved sarunas ar arodbiedrību Unite.

Abas puses principā ir panākušas vienošanos. Jāatrisina vēl tikai daži jautājumi, vēsta BBC.

Vienošanās paredz, ka līdz 80% British Airways lidmašīnas salona apkalpes locekļu, biroju darbinieku, inženieru un lidostas darbinieku tiks atcelti no amatiem, taču netiks atlaisti štatu samazināšanas dēļ.

Domājams, ka šie darbinieki turpinās saņemt daļu no algas, pateicoties valdības shēmai darbavietu saglabāšanai Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes laikā. Valdības shēmas ietvaros tiek nodrošināti līdz 80% no personas atalgojuma, bet ne vairāk kā 2500 mārciņas (2826 eiro) mēnesī.

British Airways jau ir noslēgusi līdzīgu vienošanos ar saviem pilotiem, kas divus mēnešus saņems 50% no algas.

British Airways holdingkompānija International Airlines Group atrodas labākā finansiālā stāvoklī nekā vairāki tās konkurenti. International Airlines Group pēdējos gados ir guvusi veselīgu peļņu.

Taču British Airways gaidāmais lēmums par tik liela skaita darbinieku atcelšanu no amatiem liecina par to, cik smagi Lielbritānijas aviāciju ietekmējuši ierobežojumi ceļošanai, kas noteikti cīņā pret pandēmiju.

Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA) prognozē, ka aviokompānijas koronavīrusa izplatības dēļ nākamajos trīs mēnešos piedzīvos kopumā 40 miljardu dolāru (36,6 miljardus eiro) lielus zaudējumus.

Daudzi aviokompānijas Virgin Atlantic darbinieki sacījuši, ka atcelti no amatiem uz diviem mēnešiem, un lidsabiedrības "easyJet" lidmašīnu apkalpe palikusi bez darba uz trim mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses