Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dienas žurnālists Apinis godināts par labāko Baltijas kapitāla tirgus atspoguļojumu Latvijas medijos

Janvāra pēdējā dienā svinīgā ceremonijā pasniegtas Nasdaq Baltijas biržas izcilības balvas Nasdaq Baltic Awards 2019. Nominācijā Labākais kapitāla tirgus atspoguļojums medijos Latvijā balvu saņēma laikraksta Diena ekonomikas žurnālists Mārtiņš Apinis.

Balva nominācijā Labākais kapitāla tirgus atspoguļojums medijos tika piešķirta žurnālistam katrā Baltijas valstī par darbu sabiedrības informēšanā un diskusiju veicināšanā par aktuāliem kapitāla tirgus jautājumiem. Par uzvarētāju Igaunijā kļuva Kaspars Alliks no Äripäev par rakstu Gaidot jaunos IPO; Lietuvā tika apbalvots Pauļus Čiulada no Verslo Žinios par rakstu Lietuvas tirgus klasifikācija ir būtisks izaicinājums; un Latvijā - Mārtiņš Apinis no laikraksta Diena par labāko Baltijas kapitāla tirgus atspoguļojumu Latvijas medijos.

Balvu par labākajām investoru attiecībām saņēma LHV Group, Madara Cosmetics un Lietuvos Energija.

LHV Group uzvarēja nominācijā "Labākās investoru attiecības, Madara Cosmetics - nominācijā Labākās investoru attiecības First North tirgū par izcilu informācijas atklāšanas praksi un sasniegumiem investoru piesaistē alternatīvajā tirgū, bet Lietuvos Energija - nominācijā Labākās investoru attiecības starp jaunajiem parāda vērtspapīru emitentiem.

LHV Pank no Igaunijas tika apbalvots nominācijā Biržas gada biedrs, atzinīgi novērtējot uzņēmuma tirdzniecības aktivitāti, ieguldījumu investoru izglītošanā un piesaistē, kā arī atzīmējot bankas centienus nodrošinot likviditāti tirgū un organizējot jaunus uzņēmumu akciju sākotnējos publiskos piedāvājumus (IPO) un sekundāros publiskos piedāvājumus (SPO).

Trīs būtiskas debijas akciju un parāda vērtspapīru tirgū tika izceltas nominācijā Gada notikums biržā visās trijās Baltijas valstīs - Tallinna Sadam Igaunijā, Novaturas Lietuvā un Attīstības finanšu institūcija Altum Latvijā.

Īpašs Gada sabiedrotais apbalvojums tika piešķirts Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai, kas ir aktīvi veicinājusi Baltijas kapitāla tirgus attīstību.

Nasdaq Baltic Awards balva tika iedibināta 2018. gadā pēc Nasdaq Baltijas biržu un Nasdaq CSD iniciatīvas, lai ik pēc diviem gadiem izvērtētu un godinātu Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumu sasniegumus atklātības, labas korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību jomā.

Balvas mērķis ir izcelt biržas uzņēmumus ar labāko investoru attiecību kvalitāti un akciju cenas pieaugumu biržā, kā arī godināt labāko biržas biedru veikumu un citus būtiskus gada notikumus, kas ietekmējuši Baltijas kapitāla tirgus attīstību. Baltijas biržu uzņēmumu un biedru vērtēšanu veic vietējie un starptautiskie uzņēmumu pārvaldības un investoru attiecību eksperti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses