Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tele2 uzfilmē Latvijā pirmo reklāmu attālinātā veidā

Mobilo sakaru operators Tele2 kopā ar reklāmas aģentūru Not Perfect radījuši Latvijā pirmo televīzijas reklāmas klipu, kur viss gatavošanās un filmēšanas process tika veikts attālināti.

Lai nodrošinātu nepieciešamo klipa kvalitāti, ievērojot fizisko distancēšanos, reklāmas aktieri bija filmu industrijas profesionāļi – režisors, operators, gaismotājs, grima māksliniece un viņu ģimenes locekļi. Viņi visi, atrodoties savās dzīves vietās, paši organizēja filmēšanas procesu, attālināti uzklausot režisora un operatora norādījumus.

Reklāmas klips tika uzfilmēts divās dienās, izmantojot vienu kameru, kas tika nogādāta aktieru dzīves vietās, ievērojot visus drošības pasākumus.

“Šī mums bija unikāla pieredze, jo nekas tāds iepriekš Latvijā un, šķiet, arī citviet pasaulē nav darīts. Šajā reizē nebija liels filmēšanas laukums, kur vienlaicīgi darbojas daudz un dažādi speciālisti, lai uzfilmētu klipu. Šoreiz lai veidotu reklāmu, tika iesaistīti profesionāļi no filmēšanas industrijas, kuri ikdienā parasti stāv kameras otrajā pusē un pārzina filmēšanas procesa nianses. Personas, kas bija aktieri, vienlaicīgi arī ņēma līdzdalību klipa filmēšanas tehniskajā procesā, konsultējot viens otru par tām lietām, kur viņi ir profesionāļi. Piemēram, operators, kurš vienā epizodē ir aktieris, citās epizodes konsultēja pārējos, kā pareizi uzstādīt kameru,” atzīmē Tele2 zīmola vadītāja Ilze Žukova. “Mēs ar šo klipu reklamējam ne tikai mūsu mobilo mājas internetu, bet arī parādām, kāda ir pašreizējā dzīve, ievērojot distancēšanos – tā nav apstājusies, bet funkcionē citādāk. Turklāt arī pats klips ir tapis attālināti, izmantojot viedierīču un mobilā interneta sniegtās priekšrocības.” 

Kā atzīst aģentūras Not Perfect radošais direktors un partneris Aleksandrs Bērtiņš, lielākais izaicinājums sagatavošanās posmā bija filmēšanā iesaistītajiem kino nozares speciālistiem piemeklēt atbilstošās lomas un iekārtot filmēšanas lokācijas tā, lai būtu nepieciešamā gaisma. Savukārt filmēšanas laikā sarežģītākais bija šo procesu novadīt attālināti, ņemot vērā režisora norādījumus un tās tehniskās iespējas, kas bija “aktieru” rīcībā viņu mājās, jo vienīgā profesionālā lieta bija kamera.

“Attālinātā klipa filmēšana parādīja, ka arī reklāmas industrija var un tai vajag pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Daudziem no filmu nozares kolēģiem šobrīd projekti ir apstājušies un mēs esam priecīgi, ka šādā veidā varējām viņus iesaistīt radošā procesā, kur nepieciešamas viņu profesionālās zināšanas, kā arī aktieru dotības,” saka Bērtiņš. “Ar šo savā ziņā eksperimentālo projektu mēs gribam arī iedvesmot visu filmu industriju domāt jaunus, radošus veidus, kā turpināt strādāt, lai darbs šajos apstākļos neapstātos pilnībā.”

Reklāmas klipa režisors ir Roberts Kuļenko, bet operators – Jānis Eglītis.

Kā tapa attālinātās reklāmas filmēšana, varat aplūkot šeit.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses