Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Uzņēmēja Dienā 6. jūnijā un 8. jūnijā

Uzņēmēja Dienā 6. jūnijā un 8. jūnijā lasiet:Uzņēmēja Diena pēta, kā biznesa sekmēšanai tiek izmantoti blogi un kā paši uzņēmēji realizē iespēju paust savu viedokli sociālajos tīklos. Secināms, ka prasmīga interneta iespēju izmantošana var stiprināt gan uzņēmēja, gan arī viņa uzņēmuma preču un pakalpojumu prestižu, un pat pārdošanas apjomus, savukārt neapdomība var maksāt dārgi.

Svarīgi atcerēties, ka nopietna uzņēmēja reputācijai var kaitēt pārspīlēti emocionāli izteikumi sociālajos tīklos, bet ikviens uzņēmums saviem virtuālajiem sekotājiem var apnikt ar pārāk uzbāzīgu un pārāk vienveidīgu pašslavināšanos.

Latvijā strauji attīstās lietotņu jeb aplikāciju izstrāde un izmantošana, bet nozares eksperti kritizē Latvijas valsts un pašvaldības iestāžu nevēlēšanos ieguldīt lietotņu reklamēšanā un attīstībā, norādot, ka pēc lietotnes publicēšanas padarītais darbs bieži tiek nolemts aizmirstībai.

Vai tehnoloģijas jau sāk pārvaldīt pasauli? Par šādu jautājumu aizdomāties mudina interneta vides projektu eksperts Peters Sunde, kurš intervijā Uzņēmēja Dienai vērš uzmanību uz to, ka tehnoloģiju ietekmē pasaule kļūst nekontrolējama un nevienam īsti nav intereses kaut ko kontrolēt.

Jau ilgāku laiku Latvijā tiek runāts par to, ka informācijas tehnoloģiju nozarē trūkst speciālistu, turklāt šīs nozares uzņēmumu vadītāji neslēpj, ka darbinieku trūkums jau bremzē ne tikai atsevišķus biznesa projektus, bet pat visas  nozares attīstību. Speciālistu trūkumu var mazināt vienīgi izglītības iestāžu atsaucība.

Eiropas Komisijai jāveido atsevišķs uzraugs darījumiem ar virtuālo valūtu, piemēram, Bitcoin, lai cīnītos pret naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas riskiem, - šādu rezolūciju nesen pieņēmis Eiropas Parlaments. Ko tas nozīmē Latvija?

Laikā, kad valdībā sācies darbs pie nākamā gada valsts budžeta, Uzņēmēja Diena apkopo biznesa vides pārstāvju viedokļus par vēlamajām budžeta prioritātēm. Uzņēmēji ir vienisprātis, ka jēgpilna nozaru attīstība nav iespējama bez ilgtermiņa plānošanas un pārdomātas perspektīvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk jākrāj pašiem

Grozījumi Pensiju likumā nosaka to, ka laika periodā no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju 2. līmenī tiek novirzīti vien 5% no bruto algas, savukārt 15% tiks novirzīti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses