Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ABLV bankai 1 miljards brīvu līdzekļu Latvijas Bankā

ABLV Bank, kuras akcionāri februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju, peļņa šogad pirmajos četros mēnešos bija 3,706 miljoni eiro, liecina bankas sniegtā informācija biržai Nasdaq Riga.

Banka vadības ziņojumā norāda, ka tās likviditātes un kapitāla pietiekamības rādītāji joprojām ir augstā līmenī un būtiski pārsniedz regulatīvo minimumu. ABLV Bank aktīvu apjoms uz 30. aprīli ir pilnīgi pietiekams, lai segtu visus kreditoru prasījumus, kas ir Latvijas normatīvajos aktos noteiktais pamats tam, lai tiktu pieņemts lēmums par pašlikvidācijas procesa apstiprināšanu.

ABLV ziņojumā norādīts, ka Latvijas bankā atrodas gandrīz 1 miljards jeb 984 miljoni eiro bankas brīvās naudas līdzekļu - bilancē norādīts, ka prasības pret Latvijas banku bija 994 miljoni eiro.

Bankas peļņa, neskatoties uz to, ka bankas operācijas faktiski ir pārtrauktas jau februāra vidū, pirmajos četros mēnešos joprojām bija 3,7 miljoni eiro.

2018. gada 30. aprīlī bankas aktīvu apjoms bija 2,40 miljardi eiro, noguldījumu apjoms bija 1,60 miljardi eiro, bet kredītportfelis — 828,3 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka lēmumu par pašlikvidāciju bankas akcionārus piespieda pieņemt Eiropas Centrālās bankas un Vienotās Noregulējuma valdes lēmumi, kurus banka jau apstrīdējusi Eiropas Savienības tiesā.

Top komentāri

finansists
f
Zaļzemnieki iznīcināja Latvijas finanšu sektoru, tāpat kā izglītības un medicīnas sektoru. Vai ir kāds vēl kurš par viņiem gatavs balsot? Vai nepietiks zalajiem komunistiem iznīcināt valsti?
???
?
Naudu no bankas izņemt nevar, bet kredītus jāmaksā, peļņa vēl ilgi būs.
Trollis JT
T
Nekas nav tik aizvainojošs, kā sveša nauda... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses