Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atdzīvojas daudzas apkaimes

Līdzīgi kā Rīgā arī Tallinā patlaban atdzīvojas pilsētas apkaimes. Tās attīstās par radošiem kvartāliem, piedāvājot jaunus konceptus koncertiem un citiem kultūras pasākumiem.

Viens no piemēriem ir Telliskivi radošais kvartāls, kas dibināts 2007. gadā kādreizējās Baltijas dzelzceļa rūpnīcas vietā. Telliskivi atrodas tikai dažu minūšu gājienā no Tallinas vecpilsētas. Šajā kvartālā mājo radoši uzņēmumi, 30 veikali, restorāni, teātri, galerijas, kā arī vairākas konferenču un semināru telpas. Viena no radošajām vietām ir centrs Telliskivi Loomelinnak, kas apvieno dažādas mākslas institūcijas, darbnīcas un mākslinieku studijas.

Ir vērts apmeklēt muzeju Fotografiska Tallinn, kas arī atrodas Telliskivi kvartālā. Tas ir muzejs, kas izceļas ar neierastu fotogrāfiju kolekciju un pasaulslavenu mākslinieku izstādēm. Muzeja pagalmā notiek koncerti un citi pasākumi, un vakaros uz jumta terases tiek rīkotas ballītes.

Laikmetīgās mākslas muzeji Tallinā kļūst arvien populārāki, un pilsētas ostas teritorijā maijā durvis vēris privātais muzejs PoCo. Tā izstādes apvieno dažādu laikmetu un vietu māksliniekus un tēmas, lai izgaismotu dažādās pieejas – no Ņujorkas popmākslas kustības aizsākumiem līdz pagrīdes mākslai PSRS.

Nevar aizmirst arī par vecpilsētas apmeklējumu, kas ir UNESCO Pasaules mantojuma objekts. Tajā redzamas vairākas senas ēkas un gotiskas baznīcas. To vidū ir Niguliste jeb Sv. Nikolaja baznīca. Pēc restaurācijas baznīca kļuvusi par svarīgu kultūras centru, kurā izvietots vēsturisko mākslas darbu muzejs. Izmantojot liftu, iespējams nokļūt baznīcas tornī un apskatīt pilsētu no augšas. 

Vecpilsētā noteikti jāapmeklē arī Igaunijas Vēstures muzejs. Tas atklās Igaunijas un tās iedzīvotāju stāstus, sniedzot dziļāku ieskatu valsts kultūrā un mantojumā. Muzejs piedāvā daudzveidīgas izstādes, kas aptver dažādus vēstures periodus un tematus, sākot no senlaikiem līdz mūsdienām. Muzeja apmeklējums ir veids, kā iepazīt Igaunijas vēsturi un iegūt izpratni par šīs valsts attīstību.

Savukārt pastaigas attālumā no vecpilsētas atrodas vēl viens rajons – Noblessner piekrastes kvartāls –, kurā atrodas Mākslas centrs KAI, kas arī piedāvā dažādus kultūras pasākumus.

Vecpilsētas tuvumā iespējams atrast arī Kadriorgas parku. Vasarā tiek piedāvātas bezmaksas ekskursijas, lai iepazītu plašo parku, pili un tā vēsturi, kā arī Kadriorgas Mākslas muzeju. Netālu atrodas arī Mākslas muzejs KUMU, kurā līdz novembrim var apmeklēt izstādi Caur tavu melno acu aizu, kas iepazīstina ar bagātīgo sieviešu grafiķu mantojumu.

Arī vietējie teātri un koncertzāles piedāvā plašu programmu. Piemēram, sestdien, 19. augustā, Tallinā gaidāms mākslinieka Noëp, kurš iepriekš viesojies arī Latvijā, lielkoncerts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses