Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Avenam un Fridmanam daļēji piederošā Wintershall Dea vienojas ar IBM par mākslīgā intelekta kompetences centra izveidi

Wintershall Dea ir viena no lielākajām neatkarīgajām naftas un dabasgāzes kompānijām Eiropā, un nesen tā pievērsās ilgtspējīgai gāzes un oglekļa pārvaldību. Tagad ir paziņots, ka Wintershall un IBM Consulting kopīgi uzsāk plašu AI (mākslīgā intelekta) iniciatīvu, izveidojot AI kompetences centru, lai uzlabotu enerģijas ražošanas efektivitāti.

Microsoft, kuram ir ciešas darba attiecības ar abām pusēm, arī piedalīsies programmā kā tehnoloģiju partneris. Wintershall Dea jau ir izmantojusi Microsoft Azure kā datu platformu un ilgu laiku izmantojusi IBM Consulting datu un AI projektu īstenošanai.

Šī iniciatīva ir, lai integrētu AI risinājumus visos biznesa procesos, norāda Katrīna Dufūra, Wintershall Dea Digitizācijas un tehnoloģiju vecākā viceprezidente: "Mēs apmaināmies ar vairāk datiem gan iekšēji, gan ārēji nekā agrāk. Un vienmērīga un efektīva datu apmaiņa ir būtisks process, jo darbojamies standartizētā vidē, un vēlamies padarīt sadarbību mūsu ekosistēmā pēc iespējas vieglāku. AI izmantošana ir galvenais faktors, lai sasniegtu šo mērķi."

IBM Consulting atbalstīs Wintershall datu iniciatīvu, nodrošinot centralizētu platformu un metodoloģiju, lai optimizētu AI pieeju un sniegtu piekļuvi plašām AI ekspertīzes resursiem. Konsultāciju uzņēmuma eksperti jau četrus gadus sadarbojas ar Wintershall Dea vairākos projektos. Wintershall komanda ir ieviesusi modernus datu pārvaldības un datu vizualizācijas rīkus, Microsoft Azure OpenAI pakalpojumu un AI modeļu izstrādi un izpildi Azure, lai radītu tehnisko pamatu komponentu bāzes arhitektūrai, kas ir pamatā tās AI pieejai. IBM ir ieviesis pielāgotu versiju savas AI mēroga metodoloģijas uz Azure, lai palielinātu risinājuma spēju.

Ulrihs Lorangs, Wintershall Dea datu zinātnes, datu pārvaldības un datu centra viceprezidents: "Vērtības radīšana, izmantojot AI, noteikti ir galvenais uzmanības punkts visās KoC darbībās. Un mums jau ir vairāki pierādījumi, ka AI projekti stiprina mūsu darbiniekus un atbalsta mūsu biznesa mērķus. Atpakaļskatoties, mēs izveidojām visu no vienas vīzijas līdz KoC pilnīgai ieviešanai tikai divos ar pusi gados, un esam ļoti iespaidoti, cik ātri mēs kā komanda esam to paveikuši."

AI mēroga metodoloģija jau no paša sākuma ir izstrādāta, lai palīdzētu uzņēmumiem izveidot liela mēroga mākslīgā intelekta projektus. Papildus datu zinātniekiem, Wintershall-IBM KoC galvenajā mītnē būs arī pilsoņu datu zinātnieki no dažādām profesionālām nozarēm, tostarp zinātnieki, inženieri, ekonomisti un cilvēki ar spēcīgām matemātiskās programmēšanas prasmēm.

No otras puses, liela mēroga AI projekti paredzēs jaunu tehnoloģiju vadību nozarē. Piemēram, Norvēģijā tika ieviesta AI bāzēta risinājums naftas un gāzes urbumu uzturēšanai, un tas tagad ir izplatīts starptautiski. Operatīvie zemūdens urbumu dati tiek analizēti, izmantojot AI, kas palīdz inženieriem konstatēt iespējamas noplūdes. Tas nozīmē, ka AI palīdz Wintershall Dea padarīt enerģijas ražošanu tīrāku un drošāku, tādējādi aizsargājot vidi.

IBM Consulting ir dziļa nozares ekspertīze stratēģijā, pieredzes dizainā, tehnoloģijās un operācijās, kas ļauj tai izvietot hibrīda mākoņu un AI tehnoloģijas, kurās ir iesaistīta vadošā nozares partneru ekosistēma, un paātrina biznesa transformāciju klientiem. Uzņēmums ir inovāciju partneris vairāk nekā 3,000 augstās vērtības uzņēmumiem visā pasaulē. Vairāk nekā 160,000 konsultantu izmanto IBM Garage digitālās transformācijas metodoloģiju.

Vācu uzņēmumu grupai BASF pieder 72.7% no Wintershall Dea, atlikusī daļa pieder Mikhailam Fridmanam un Pjotram Avenam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses