Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dalībai starptautiskajā izstādē Expo 2020 līdz šim pieteikušies 90 Latvijas uzņēmumu

Dalībai starptautiskajā izstādē Expo 2020 Dubai, kas rudenī sāksies Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā, līdz šim pieteikušies 90 Latvijas uzņēmumu, pavēstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Komunikācijas un informācijas departamentā.

"Tuvo Austrumu uzņēmēju kartē Latvija kā potenciāls biznesa partneris ir parādījusies nesen - pirms pieciem, sešiem gadiem. Mums vēl ir daudz, ko mācīties, bet vienlaikus arī brīvas rokas zīmēt šo karti tā, kā mēs gribam," pauda LIAA pārstāvniecības vadītāja AAE Inga Ulmane.

Uzņēmuma SIA FereteX īpašnieks Māris Belte atzīmēja, ka Expo ideju kā uzņēmuma prezentēšanas platformu vērtē ļoti pozitīvi. "Mums nav milzīgu koncernu, nišu, tomēr, ja kādā "vilnī trāpa" vai darbojas ar oriģinālu produktu, kāda nav citiem, Latvijas uzņēmumi var būt konkurētspējīgi. Arī ar milžiem ne vienmēr konkurēsi, bet vari sadarboties," viņš minēja, piebilstot, ja paveicas atrast kontaktus, tas var būt izšķiroši uzņēmumu turpmākajā attīstībā.

Savukārt uzņēmuma SIA VReach vadītāja Marina Petrakova par galveno motivāciju pārstāvēt Latviju Expo minēja inovatīvā produkta prezentēšanu starptautiskā mērogā. "Mums šī būs pirmā lielā pieredze tik plaša mēroga izstādē. Šāda starptautiski plaši pārstāvēta izstāde var kalpot kā diezgan taisns ceļš uz atpazīstamību, iespējamo investoru sasniegšanu. Expo ir laba iespēja pēc ilgāka perioda tikties ar potenciālajiem klientiem klātienē," viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka starptautiskā izstāde Expo 2020 Dubai Dubaijā sākotnēji bija plānota no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim, taču Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise pārcelta uz laika periodu no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam.

Latvija izstādē piedalīsies, izmantojot jau iepriekš izbūvētu paviljonu, kas tiks iekārtots atbilstoši izstādes tematikai, kurā tiks izvietotas Latvijas ekspozīcijas un organizēti biznesa un kultūras pasākumi.

Iepriekš valdība lēma Latvijas dalībai Expo 2020 no valsts budžeta atvēlēt 4,4 miljonus eiro. Tomēr vēlāk, lemjot lauzt līgumu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par valsts dalības rīkošanu izstādē, tika rasts risinājums, kas paredz, ka Latvija paviljonu īrēs no AAE. Tādējādi Latvijas izmaksas dalībai Expo 2020 saruka līdz 1,4 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses