Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

EP komiteja atbalsta kohēzijas finansējumu saglabāšanu esošajā apjomā

Eiropas Parlamenta (EP) Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja ir atbalstījusi priekšlikumu attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) nākamo daudzgadu budžetu, kas paredz finansējuma piešķīrumu Latvijas kohēzijai vismaz tādā pašā vai lielākā apjomā kā esošajā plānošanas periodā.

Eiroparlamenta deputāts no Latvijas Krišjānis Kariņš (Vienotība) uzsver, ka ES kohēzijas politikas mērķis ir mazāk attīstītās ES dalībvalstis tuvināt attīstītajām, taču Eiropas Komisijas piedāvājums nākamajam daudzgadu budžetam tieši pretēji -  faktiski padziļinās ekonomisko plaisu starp mazāk attīstītajām valstīm un tām, kas jau ir daudz tuvāk ES vidējam līmenim.

Pieņemot Komisijas piedāvājumu, Latvijas kohēzijas finansējums samazinātos par 12,5%. Tas ir finansējums, kas tiktu samazināts Latvijas reģionu attīstībai, infrastruktūrai un uzņēmējdarbības attīstībai. Tāpat tas neņem vērā, ka atsevišķas valstis ir ievērojami cietušas finanšu un ekonomikas krīzes dēļ.

Aizstāvot Latvijas intereses, Kariņš iesniedza priekšlikumu, kas paredz saglabāt kohēzijas politikas finansējumu vismaz esošajā apjomā arī nākamajā ES daudzgadu budžetā, tādējādi nepieļaujot aptuveni 600 miljonu eiro fondu naudas samazinājumu.

Darbs pie nākamā ES daudzgadu budžeta EP turpinās un par šo priekšlikumu tagad balsos arī atbildīgā Reģionālās attīstības komiteja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses