Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kopīgi svētki darbā

Tradīcijas un svētki saliedē darba kolektīvus, turklāt ikviens stratēģiski domājošs darba devējs vēlas, lai kolektīvs justos kā viena ģimene, kurā kolēģi paļaujas cits uz citu un atbalsta cits citu jebkurā darba situācijā.

Tā ir viena no uzņēmuma ilgtermiņa panākumu atslēgām. Iedibinot dažādas tradīcijas, kuras cilvēki gaida, tiek veidoti spēcīgas komandas pamati. Kā zināms, ja pamati ir spēcīgi, tie palīdz pārdzīvot dažādas vētras, kas mūsdienu ekonomiskajos apstākļos nav retums. 

Kopīgi svētki viennozīmīgi ir vērtība, taču tas nenozīmē, ka personāla vadības cilvēkiem vai uzņēmumu vadītājiem jādomā tikai par to. Jo lielāks kolektīvs, jo lielākas izmaksas rada svētku svinēšana. Runājot par izmaksām, jāņem vērā, ka ne vienmēr ir nepieciešami lieli, grandiozi svētki ar bagātīgi klātiem svētku galdiem. Liekot lietā radošumu, iespējams atrast arī daudz optimālākus risinājumus, piemēram, ziemas balles vietā viss kolektīvs var kopīgi doties uz teātri vai kādu koncertu, ko pēc tam apspriež pie svētku vakariņām, bet sporta spēļu vietā var būt radošs pārgājiens ar meža zvēru pabarošanu pa ceļam un kopīgas zupas gatavošanu uz ugunskura. 

Lai uzturētu komandas garu starp pasākumiem, ieteicams ieviest arī nelielas ikdienas tradīcijas, kas, protams, atkarīgas no komandas lieluma, piemēram, darbinieku sveikšanu vārda un dzimšanas dienās. Darbinieku sveikšana nenozīmē, ka nepieciešamas lielas un dārgas dāvanas, patiesībā daudz svarīgāka ir uzmanība un apliecinājums, ka arī uzņēmuma vadība atceras par darbinieka svētku dienu. Dāvanas vietā var būt, piemēram, radošs kolektīva veidots novēlējums vai skaists ziedu pušķis no uzņēmuma. Pats būtiskākais ir pozitīvais vēstījums un patīkamās emocijas, ko tas sniedz.

Pozitīvs klimats uzņēmumā ilgtermiņā sekmēs arī uzņēmuma biznesa mērķu sasniegšanu. Turklāt tas ir nepieciešams gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem. Mazākiem kolektīviem nereti ir plašākas iespējas, piemēram, var kopīgi apmeklēt muzeju un pārbaudīt spēkus dažādās prāta spēlēs, taču arī lielākos uzņēmumos, liekot lietā radošumu, var atrast dažādus risinājumus. Turklāt lielākos uzņēmumos neformālie pasākumi ir iespēja saliedēt dažādu nodaļu un departamentu darbiniekus, kuri ikdienā, iespējams, tiekas salīdzinoši maz vai netiekas vispār. 

Vēl viena no tradīcijām, ko iespējams ieviest gan lielos, gan mazos uzņēmumos, ir gada balva – iespēja pateikt paldies tiem darbiniekiem, kuri darījuši vairāk, nekā prasa viņu profesionālie pienākumi. Tradīcija pateikties darbiniekiem apliecina, ka darba devējs apzinās katra cilvēka vērtību un nozīmi kopīgo mērķu sasniegšanā, kā arī motivē citus darbiniekus sekot gada darbiniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses