Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas audio tehnoloģiju uzņēmums Sonarworks piesaista ievērojamas investīcijas no Igaunijas

Latvijas audio tehnoloģiju iesācējuzņēmums Sonarworks piesaistījis investīcijas pusmiljona eiro apmērā no Igaunijas riska kapitāla fonda Karma Ventures, kuru radījuši divi uzņēmuma Skype līdzdibinātāji. Kā norāda Sonarworks vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms, jaunās investīcijas ļaus attīstīt produktus, kas būtiski uzlabos mūzikas klausītāju pieredzi visā pasaulē.

"Mēs jau kādu laiku esam sekojuši līdzi Sonarworks darbam, un uz mums atstājusi iespaidu gan viņu izstrādātā tehnoloģija, gan bizness, ko uzņēmums izveidojis profesionālo skaņu inženieru segmentā," norāda Karma Ventures partneris Kristians Lanemā. "Šobrīd, kad Sonarworks komanda ir prezentējusi arī plaša patēriņa produktu, un pirmās tirgus atsauksmes rāda, ka šī ir ļoti interesanta biznesa izaugsmes iespēja, mēs nolēmām atbalstīt uzņēmuma plānus ar investīcijām," lēmumu investēt Latvijas uzņēmumā pamato Lanemā.

Sonarworks radījis programmatūru, kas būtiski uzlabo skaņas kvalitāti austiņās un skaļruņos. 2016. gadā Sonarworks apgrozījums bija aptuveni miljons eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš. Kā norāda Bēms, uzņēmuma attīstības dinamika ļauj uzstādīt mērķi līdz 2019. gadam Sonarworks apgrozījumu desmitkāršot.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka izdevies iekarot līderpozīcijas profesionālajā pasaules skaņu teholoģiju tirgū ar vairākkārt apbalvotajiem Reference sērijas produktiem. Arī plaša patēriņa tirgum orientētā programmatūra austiņu kalibrēšanai True-Fi, ko Sonarworks mūzikas cienītājiem prezentēja šī gada oktobrī, jau saņēmusi balvu Eiropas vadošajā austiņu izstādē CanJam Europe 2017 kā labākais piederums mūzikas baudīšanai.

Uzņēmums turpina darbu pie jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādes, un nākamgad plāno prezentēt inovāciju mūzikas klausīšanās tirgū, kas ļaus pielāgot mūzikas skanējumu klausītāja individuālajām dzirdes īpatnībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses