Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lidostā Rīga notiks jaunuzņēmumu pieredzes pasākums

Ceturtdien, 29. novembrī, dienu pirms tehnoloģiju, startup, politikas un dzīvesstila festivāla Digital Freedom Festival atklāšanas, Magnetic Latvia biznesa centrā starptautiskajā lidostā Rīga pirmo reizi notiks jaunuzņēmumu pieredzes pasākums Startup Bootcamp powered by Magnetic Latvia, ko organizē Magnetic Latvia sadarbībā ar Digital Freedom Festival.

Pasākums būs turpinājums Minsk-Riga vilciena hakatonam jeb tehnoloģiju maratonam, kurā apvienotās komandas ar dalībniekiem no Latvijas un Baltkrievijas augusta nogalē devās piecu dienu braucienā ar vilcienu Minsk-Riga Startup Train, lai gūtu jaunas zināšanas un pieredzi, mēģinātu apskatīt problēmas no cita skatupunkta, tiekoties ar tehnoloģiju profesionāļiem, pieredzējušiem uzņēmējiem, ekspertiem un mentoriem.

"Organizējot  apmācību semināru Bootcamp powered by Magnetic Latvia, mēs vēlamies  panākt uzreiz divus mērķus – nodrošināt piekļuvi pieredzējušiem mentoriem, kuri ir gatavi dalīties ar savām zināšanām un prasmēm, kā arī turpināt veiksmīgu sadarbību ar daudzsološām startup komandām no Baltkrievijas*," norāda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Startup Bootcamp pasākumā piedalīsies komandas no Baltkrievijas un Latvijas, lai gūtu iespēju 1 dienas laikā saņemt atbalstu un konsultācijas no starptautiskiem mentoriem un investoriem, kas 29. novembrī ieradīsies Rīgas lidostā no visas pasaules un 30. novembrī un 1. decembrī piedalīsies Digital Freedom Festival pasākumos. 

"Startup ekosistēmas attīstībai ir svarīga jaunu talantu piesaiste un perspektīvu biznesa ideju izaugsme. Tādēļ ar Magnetic Latvia atbalstu organizējam pasākumu, lai dotu iespēju tieši agrīnās stadijas jaunuzņēmumiem gūt iedvesmu un vēl lielāku pārliecību savas idejas tālākai attīstībai. Digital Freedom Festival ietvaros Rīgā viesosies pasaulē atzīti tehnoloģiju un biznesa eksperti, un tieši šīm jaunuzņēmumu komandām būs unikāla iespēja kā pirmajiem satikties ar festivāla runātājiem un investoriem Magnetic Latvia biznesa centrā lidostā Rīga," pauž Digital Freedom Festival līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Pasākumā piedalīsies gan Minsk - Riga pirmo trīs vietu ieguvēji: digitālo prototipu izstrādes rīks Artyline no Baltkrievijas, platforma PVN maksātāja statusu noteikšanai LoVAT no Latvijas, statistikas un analīzes rīks mazumtirgotājiem un bankām Open Business no Baltkrievijas. Tiem pievienosies arī ceļojumu plānošanas aplikācijas izstrādātāji MeetnGreetMe no Baltkrievijas un uzņēmumi no Latvijas - mākoņtehnoloģijās balstītais lietu interneta risinājumu uzņēmums Mazzy un uzņēmuma efektivitātes un rentabilitātes novērtēšanas rīks Finance Flow no Latvijas. Kā arī komandas no LIAA reģionu biznesa inkubatoriem: būvniecības uzņēmumu vajadzībām paredzētā pārvaldīšanas sistēma Orocon no Jūrmalas, Bērnu futbola platforma spēlētāju datu un statistikas uzskaitei YoPlayDo no Daugavpils un ražošanas efektivitātes mērīšanas risinājums InPass no Liepājas.

Labākās komandas kāps uz Digital Freedom Festival skatuves 30. novembrī, un visas komandas iegūs iespēju piedalīties un apmeklēt Digital Freedom Festival 2 dienu programmu, lai gūtu vērtīgas zināšanas, dibinātu jaunus kontaktus un piesaistītu potenciālo investoru interesi.

*Šī gada vasarā Magnetic Latvia Startup organizēja pirmo starptautisko Minsk-Riga Startup Train hakatonu,  kurā  piedalījās jauktās baltkrievu un latviešu komandas, attīstot jaunas vai jau esošas  biznesa idejas.

 

Top komentāri

Ludis
L
Startup Bootcamp powered by Magnetic Latvia, ko organizē Magnetic Latvia sadarbībā ar Digital Freedom Festival. Es latvietis būdams nesaprotu,kādā valstī mēs dzīvojam,kad beigsies tas anglosagšu intervences murgs? Un rīkot balagānu ludostā,tas ir pēdējais stulbums,no visiem viedokļiem skatoties,nemaz nerunājot par drošību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses