Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

No decembra juridiskām personām būs jāatklāj patiesie labuma guvēji

No 2017. gada 1. decembra Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrētām SIA, AS, biedrībām, reliģiskajām organizācijām un citām juridiskām personām jāatklāj to patiesie labuma guvēji – faktiskie juridiskās personas īpašnieki vai kontrolētāji. Pienākums atklāt patiesos labuma guvējus noteikts gan juridiskām personām, kas jau reģistrētas kādā no UR reģistriem, gan jaunajiem subjektiem, kas tiks reģistrēti pēc 1. decembra, portālu Diena.lv informēja UR.

Juridiskajā personā patiesais labuma guvējs vienmēr ir fiziska persona, un tieši juridiskajai personai ir pienākums nekavējoties atklāt šo informāciju UR.

Sniegt informāciju UR par patiesajiem labuma guvējiem ir pašu juridisko personu interesēs, jo personas, kuras nebūs iesniegušas šo informāciju vai iesniegs nepatiesu informāciju, var saskarties ar problēmām veikt darījumus un saņemt pakalpojumus, piemēram, kredītiestādēs vai pie zvērinātiem notāriem vai revidentiem. UR arī atgādina, ka par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai, tajā skaitā Uzņēmumu reģistram, persona var tikt saukta pie atbildības Krimināllikumā noteiktajā kārtībā.

Pasība atklāt patiesos labuma guvējus izriet no grozījumiem likumā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu, kas stājās spēkā 9. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses