Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NVA un Google piedāvā bez maksas apgūt aktuālo

Lai atbalstītu darba ņēmējus, kuri Covid-19 pandēmijas dēļ ir zaudējuši vai var zaudēt darbu, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) un uzņēmums Google NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem, reģistrētajiem darba meklētājiem, kā arī bezdarba riskam pakļautām personām piedāvās iespēju bez maksas tiešsaistē apgūt vai pilnveidot darba tirgū pieprasītās digitālās prasmes.

Kā informē NVA, Google šogad 200 NVA klientiem nodrošinās mācības un profesionālo sertifikātu iegūšanu četrās programmās – Google IT, UX dizains, Datu analīze, Projektu vadība. Paredzēts, ka iesaistīties Google atbalstītajās mācībās varēs 100 NVA klientu, kuri bezdarbnieka vai darba meklētāja statusu ieguvuši Covid-19 pandēmijas laikā, no 2020. gada 1. marta, kā arī 100 nodarbināto, kuri var zaudēt darbu Covid-19 pandēmijas dēļ. Mācības notiks angļu valodā starptautiskajā tiešsaistes izglītības platformā Coursera.

NVA direktore Evita Simsone norāda – šobrīd ir īpaši svarīgi bez darba palikušajiem operatīvi piedāvāt mūsdienīgas iespējas celt savu konkurētspēju darba tirgū, apgūstot aktuālas, darba devēju pieprasītas digitālās zināšanas un prasmes. "Redzam, ka pieprasījums pēc digitālajām prasmēm aizvien straujāk ienāk pat vienkāršajās profesijās. Digitālā transformācija, kas norisinās darba tirgū, Covid-19 pandēmijas ietekmē ir paātrinājusies. Digitālo prasmju apguve šodien ir nepieciešamība, darba ņēmēja veiksmīgas karjeras pamats," tā Simsone.

Sīkāk – www.nva.gov.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses