Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Plāno Zaķusalas un Lucavsalas attīstībā ieguldīt vairāk nekā 260 miljonus eiro

Būvniecības un nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmums SIA Merks plāno Zaķusalas un Lucavsalas attīstībā ieguldīt vairāk nekā 260 miljonus eiro, aģentūrai LETA norādīja Merks Nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis.

Lucavsalas kvartālā celtniecību plānots sākt nākamā gada pavasarī, informēja Freimanis. Plānots, ka piecu gadu laikā tiks pabeigts viss kvartāls, bet projekts dalīsies būvniecības fāzēs un pirmie iedzīvotāji mājokļos varētu ievākties aptuveni 2022.gada vidū. Kopumā projektā būs trīs kārtas.

"Savukārt Zaķusala ir apjomīgs projekts un tas tiks realizēts vismaz 10 kārtās. Infrastruktūru plānojam attīstīt jau šī gada otrajā pusē," informēja Freimanis.

Viņš informēja, ka Lucavsalā Merks esošajā zemes īpašumā būs tikai dzīvojamās mājas, ar atbalstošām funkcijām - komercplatībām. Biroju ēkas Merks zemes īpašumā Lucavsalā nav plānotas. Savukārt Zaķusalā Merks izskata iespēju, ka varētu uzbūvēt arī biroju ēku pie Salu tilta.

Kopumā Zaķusalā Merks plāno uzbūvēt aptuveni 2500 dzīvokļus, bet Lucavsalā - aptuveni 600 dzīvokļus, skaidroja Freimanis.

Viņš piebilda, ka Lucavsalā Merks kopā ar Rīgas pilsētu plāno nonākt pie kvartāla koncepta labākā risinājuma. "Tas nav Merks vienpusējs lēmums, jo šis kvartāls ietekmēs Rīgas siluetu, tāpēc ir nozīmīgs. Konsultējamies ar pilsētplānošanas un arhitektūras ekspertiem, pilsētas autoritātēm par konceptu. Galu galā būs nepieciešams Rīgas pilsētas būvvaldes saskaņots mets," pauda Freimanis.

Savukārt Zaķusalā Merks šobrīd projektē infrastruktūru un labiekārtojumu, bet vēl nav izstrādāti ēku projekti. 

"Ir apstiprināts lokālplāns visai Zaķusalas teritorijai, kas pieder Merks. Risinām arī dažādus stratēģiskus jautājumus. Šīs abas vietas ir unikālas, līdz ar to projektēšanas darbi ir garāki kā citkārt," piebilda Freimanis. 

Merks apgrozījums 2018.gadā sasniedza 144,415 miljonus eiro, kas ir par 90,1% vairāk nekā 2017.gadā, taču kompānijas peļņa samazinājās 6,3 reizes un bija 2,469 miljoni eiro. 

Merks ir Igaunijas Merko Ehitus grupas uzņēmums, viens no lielākajiem būvniekiem un nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā.

 

Top komentāri

bet
b
Jaungada uzraunā tautai Kariņs tak teica ka ar oligarhu ietekmi esot cauri...Ja cauri-kā tad tas MEKS te tika pie tiem projektiem?
pura janka
p
tur taču tv torņa sanitārā zona visapkārt, tāpēc jau zaķsalā starp tiltu un torni rubika laikos tos tenisa kortus neuzbūvēja un to miera parka neuztaisīja, pirmos kokus ar pompu iestādīja un tad pameta
oskars
o
galvenai lai uzcel skaistu pilsetu , lai nesacakare Rigas panoramu .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses