Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā nosēdies pirmais Primera Air lidaparāts Airbus A321neo

Zemo cenu aviokompānija Primera Air ir saņēmusi pirmo Airbus A321neo lidmašīnu, kura jau veikusi lidojumus no Hamburgas uz Kopenhāgenu un Bilundu un šonedēļ piezemējās starptautiskajā lidostā Rīga, portālu Diena.lv informēja lidsabiedrības pārstāvji.

Jaunais lidaparāts tuvākajā laikā dosies uz Apvienoto Karalisti, no kurienes Primera Air 19.aprīlī uzsāk lidojumus uz Ņujorku un drīzumā veiks reisus arī uz Vašingtonu, Toronto un Bostonu.

Gaisa kuģis Airbus A321neo ir aprīkots ar jaunās paaudzes CFM Leap-1A dzinēju, kas ļauj veikt lidojumu līdz pat 4000 jūras jūdžu attālumā. Tam ir zemāks emisiju un trokšņa līmenis, uzlabota lauka veiktspēja un aerodinamika, nodrošinot par 15% zemāku degvielas patēriņu nekā citām šobrīd izmantotām vienas ejas salona lidmašīnām. A321 ir 198 sēdvietas, tostarp 16 biznesa klasē.

Šī ir pirmā no trim A321neo lidmašīnām, ko Primera Air nomās no aviācijas līzinga kompānijas GECA. Vēl piecus A321neo tā īrēs no citiem uzņēmumiem, tai skaitā arī divus A321LR, šogad savu floti papildinot ar astoņām lidmašīnām.

Uzņēmuma pārstāvji informē, ka Primera Air būs pirmā aviokompānija pasaulē, kura sāks veikt komerciālos reisus ar lidaparātu A321LR, kam ir vēl plašākas lidojumu diapazona iespējas nekā A321. Airbus ir paziņojis, ka šīs lidmašīnas veiktspēja uzstādīs jaunu lidojuma rekordu starp vienas ejas salona lidmašīnām, kas spēj veikt līdz pat 4750 jūras jūdžu lielu distanci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses