Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā tiksies Ķīnas, Centrālās un Austrumeiropas valstu tūrisma ministri un uzņēmēji

Nākamnedēļ, 23. oktobrī, Rīgā notiks viens no svarīgākajiem Ķīnas - Centrālās un Austrumeiropas valstu 17+1 sadarbības formāta pasākumiem – 5. Ķīnas - Centrālās un Austrumeiropas valstu augsta līmeņa tūrisma forums. Forumu Latvijā organizē Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Foruma vadmotīvs ir savienojamība jeb ciešāku sakaru veidošana, ar uzsvaru uz trim sadarbības jomām – ciešākiem kultūras sakariem, ciešāku sadarbību digitālajā jomā (tai skaitā, mārketinga aktivitātēs u.c.) un ciešākus tiešos sakarus, ko veido aviosatiksme un transporta sakari. Pasākuma norisei Latvijā ir būtiska nozīme Latvijas un Ķīnas ekonomisko attiecību stiprināšanā un tūrisma veicināšanā.

Ķīnas - Centrālās un Austrumeiropas (turpmāk – CAE)valstu tūrisma forumā piedalīsies augsta līmeņa Ķīnas un CAE valstu pārstāvji - par tūrisma jomu atbildīgie ministri, augsta līmeņa amatpersonas un tūrisma nozares uzņēmēji. Foruma ietvaros notiks ministru apaļā galda diskusija, tūrisma biznesa forums un biznesa kontaktbirža.

Ekonomikas ministram Ralfam Nemiro foruma ietvaros plānotas arī divpusējās tikšanās ar Ķīnas kultūras un tūrisma ministru, kā arī ar tūrisma formāta koordinējošās valsts - Ungārijas - ārlietu ministru.

17+1 formāts ir Ķīnas un CAE valstu sadarbības formāts, kas paredz veicināt Ķīnas sadarbību ar 17 Eiropas valstīm – Čehiju, Igauniju, Ungāriju, Latviju, Lietuvu, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Bulgāriju, Horvātiju, Poliju, Ziemeļmaķedoniju, Melnkalni, Serbiju, Albāniju, Bosniju un Hercegovinu, Grieķiju.

Top komentāri

Ķīnas kompartija
Ķ
meklē jaunus tirgus orgāniem un fentanilam? https://youtu.be/kl5279dWqGs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses