Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samazinājies investoru skaits, kas plāno palielināt savas investīcijas Latvijā

Lai gan kopumā investīciju tirgus Latvijā no privāto investoru puses tiek vērtēts pozitīvi, ir samazinājies investoru skaits, kas plāno palielināt savas investīcijas Latvijā. Par to liecina EY Latvija veiktais pētījums par Latvijas investīciju tirgus noskaņojumu un tendencēm, ar kuru ceturtdien pasākumā Gada investors iepazīstināja auditorkompānijas EY Latvija partneris Guntars Krols. Apstiprinošu atbildi par jaunām investīcijām snieguši 53% aptaujāto investoru, savukārt pirms gada šādu atbildi sniedza 63% aptaujāto, ziņo LETA.

Šādu pētījumu EY Latvija veic jau piekto gadu. Tajā 55% aptaujāto investoru norādījuši, ka tirgus pievilcība ir uzlabojusies. 2018.gadā tā uzskatīja 53% aptaujāto. 

Aptaujātie investori norādījuši, ka Latvijā aug konkurence par projektiem, ir sakārtota likumdošana un atzīmēta arvien lielāka valsts iesaiste investīciju projektos. 

Vienlaikus investori norādījuši, ka ir maz kvalitatīvu vietējo uzņēmumu, kuros varētu veikt investīcijas, tāpat tika norādīts, ka nav līdz galam sakārtota tieslietu sistēma. 

Investori uzsvēruši, ka venture kapitāla piesaiste Latvijā joprojām atpaliek no Lietuvas un Igaunijas. Tāpat aptaujātie atzīmējuši, ka joprojām nav izdevies izveidot publiski kotēto uzņēmumu tirgu. 

Tāpat aptaujātie norādījuši, ka finanšu sektora sakārtošanai veiktie pasākumi ir palielinājuši birokrātisko slogu un radījuši nestabilitāti banku sektorā. 

Uz negatīvo pusi pērn mainījusies biznesa kultūra Latvijā un attieksme pret investoriem, norādījuši aptaujātie. 

Pētījuma laikā aptaujātas 36 personas - privātie investori, fondu pārvaldnieki, banku pārstāvji.

Top komentāri

spriidiic
s
Termiņatļaujistiem no krievijas ar naudu švaki. Tāpēc mūsu guberņā zog arvien lētākas automašīnas.
Arik Nippel
A
Aizvakar, Imantas rajonā novērots apmēram četrus metrus garš vīrietis ar brillēm, ļoti nemodernā, zemas kvalitātes uzvalkā un zandalēs.
Kajs
K
Tas nozimr, ka sis banditiskais rezims kads Latvija pastav pedejos 30 gadus ir iznicinajis loti daudz vietejos iedzivotajus un simtiem tukstosus ir izdzinis emigracija, bet ari sokejis visus investorus.... Godigi sakot par kadam investijam var runat, ja Latvijas valsti parvalda Skele, Slesere, Lemberga mafijas un debili, alkatigi, zagligi, korumpeti idioti ieredni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses