Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sudraba: Budžeta konsolidācijā daudz fiktīvu samazinājumu

Latvijas nākamā gada budžeta konsolidācijā ir daudz fiktīvu samazinājumu, šādu viedokli telekompānijā LNT pauda valsts kontroliere Ingūna Sudraba.

Sudraba skaidroja, ka nereti tēriņi nemaz netiek samazināti, bet tie vienkārši tiek pārnesti par gadu uz priekšu vai atpakaļ, tādējādi konkrētajā gadā sabalansējot budžetu, bet kopumā izdevumus nemazinot.

Savukārt vērtējot Saeimas beidzot panākto vienošanos par sākumdeklarēšanas ieviešanu, Sudraba pauda prieku, ka labāks vai sliktāks lēmums beidzot ir pieņemts un mehānismu beidzot varēs iedarbināt.

Ierēdne pauda cerību, ka atbildīgajām iestādēm veiksies ar sākumdeklarēšanas ieviešanu un tā nepārvērtīsies par konkrētu cilvēku vajāšanas mehānismu.

Kā ziņots, valdība šodien ārkārtas sēdē izskatīs 2012.gada valsts budžeta likumprojektu. Nākamā gada konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 4,5 miljardi latu, bet izdevumi 4,6 miljardi latu. Savukārt budžeta deficīts pēc ESA metadoloģijas nākamgad nepārsniegs 2,5% no iekšzemes kopprodukta.

Jau iepriekš valdība panāca vienošanos par papildu 29,1 miljona latu budžeta konsolidācijas pasākumiem, un kopējais 2012.gada budžeta konsolidācijas apjoms plānots 156,1 miljona latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses