Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bekmanis ieņem 7.vietu velobrauciena Baltic Chain Tour noslēguma kopvērtējumā

Latvijas riteņbraucējs Indulis Bekmanis, kurš pārstāv "Rietumu-Delfin" komandu, sestdien sev nodrošināja septīto vietu daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" noslēguma kopvērtējumā.

Sacensību pēdējā, piektajā, posmā no Utenas uz Viļņu, kas bija 142,4 kilometrus garš, uzvaru izcīnīja Ģedimins Bagdons (Lietuvas nacionālā komanda), bet Bekmanis finišēja pirmajā grupā, kurai tika fiksēts vienāds laiks ar uzvarētāju, ieņemot 21.vietu.

Tikmēr trešajā vietā sacensību pēdējā posmā ierindojās cits Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ("Rietumu-Delfin"), bet 13.pozīciju ieņēma vēl viens "Rietumu-Delfin" latviešu riteņbraucējs Māris Bogdanovičs.

Noslēguma kopvērtējumā triumfēja Bagdons, kurš otrās vietas ieguvēju krievu Viktoru Šmalko ("Itera-Katjuša U-23") apsteidza par 48 sekundēm.

Bekmanis noslēguma kopvērtējumā Bagdonam zaudēja minūti un trīs sekundes.

Vēl no latviešiem labāko piecdesmitniekā kopvērtējumā iekļuva tikai 14.vietu ieņēmušais Liepiņš un Armands Bēcis ("Rietumu-Delfin"), kurš ierindojās 29.pozīcijā.

Savukārt komandu ieskaitē "Rietumu-Delfin" ieņēma sesto vietu, bet otra Latvijas komanda "Alpha Baltic/Unitymaratons.com" palika 16.pozīcijā.

Šogad velobraucienā piedalījās 18 komandas no 14 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Nīderlandes, Turcijas, Slovākijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Kā ziņots, pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām Latviju un Lietuvu norisinājās 1955.gadā. 1959.gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju.

Velobraucienam katru gadu, izņemot pirmos četrus pastāvēšanas gadus, tika mainīts maršruts, un 1976.gadā trim Baltijas republikām tika pievienota arī Baltkrievija. Garākais no maršrutiem bija pēdējā, 1987.gadā, kad kopgarums bija 1500 kilometri, bet īsākais 1975.gadā - 808 kilometri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi