Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tuvojas lielākā velokonference Baltijā

Trijos gados Rīgas velokonference izaugusi par lielāko velopasākumu Baltijā. Šogad tā notiks 28. novembrī un tās tēma būs "Kustība plānošanā: veselība, ekonomika, izglītība un drošība". Pirmo reizi triju gadu gaitā konferencē uzstāsies ārvalstu lektors.

Konferences mērķis ir diskutēt par velobraukšanas pozitīvo ietekmi uz dažādām ar satiksmes jomu tieši nesaistītām sfērām (veselība, izglītība, labklājība u. tml.), kā arī veicināt kvalitatīva līmeņa apspriedi sabiedrībā. Pasākumu ar runu tradicionāli atklās Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī pēc tam ar saviem ziņojumiem uzstāsies vairākas sabiedrībā pazīstamas personas.

Pērn konferenci apmeklēja vairāk nekā 100 dalībnieku, kuriem bija iespēja ne tikai klausīties sabiedrībā pazīstamos, ar velotēmu saistītos cilvēkos, bet arī apskatīt Latvijas veloražojumu industrijas izstādi un iesaistīties diskusijā.

Pasākuma gaitām līdzi būs iespējams sekot arī tiešsaistē. Atšķirībā no citiem gadiem šoreiz konferencē plānota tulka klātbūtne, kurš konferences saturu internetā palīdzēs radīt saprotamu arī ārvalstu pārstāvjiem.

Pasākumā tiks atklāta Latvijas veloražojumu izstāde, kurā pagājušajā gadā veiksmīgi piedalījušies vairāk nekā 20 uzņēmumu un organizāciju. Izstādē piedalīties aicināts ikviens interesents, kurš vēlas sevi parādīt auditorijai, kas ieradusies uz konferenci. Iepriekšējā gada konferences nosaukums bija "Kultūra. Dzīvesstils. Attiecības. Telpa", vēl gadu iepriekš - "Velosipēdists pilsētvidē". Ikgadējo konferenču mērķis ir veicināt informācijas apmaiņu starp velosatiksmes attīstības veicināšanā iesaistītajām pusēm - riteņbraucējiem, ekspertiem satiksmes drošības, infrastruktūras pilnveidošanas u. tml. jautājumos.

"Pateicoties regulāri organizētajai velokonferencei un aktīvai tajā pausto atziņu komunikācijai, par riteņbraukšanu runāt sākuši ne tikai riteņbraucēji, bet arī autovadītāji, motobraucēji, mediķi, izglītības darbinieki, finansisti un pilsētplānotāji. Cilvēki ir sākuši saprast, ka riteņbraukšana skar visas tautsaimniecības nozares, un velokonference ir tā, kas palīdz rosināt diskusiju par dažādām ar tēmu saistītām problēmām. Organizatoru mērķis ir runāt ne tikai par problēmām Rīgā, bet arī par globālām lietām un velosipēda lomu tajās. Nākotnē plānots panākt, lai pasākums izaug par nopietnāko velodzīves plānotāju saietu Austrumeiropā," stāsta Viesturs Silenieks, Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs.

Šogad pirmo reizi konferencē uzstāsies ārvalstu lektors, kurš pats izrādījis interesi par dalību tajā. Tas ir apliecinājums tam, ka pat bez reklāmas ārvalstīs esam pamanīti. Šogad pievērsīsim uzmanību tam, kas Latvijā darāms gan veselības, gan transporta, gan drošības, gan pilsētplānotāju sektorā. Šī iemesla dēļ konferencē savu dalību ieplānojis arī satiksmes ministrs, norāda Viesturs Silenieks.

Iepriekš pieteikties iespējams līdz šā gada 24. novembrim pa tālr. 67012701.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi