Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Itālis Kiki uzvar arī prestižajā Jūrmala Grand Prix velobraucienā

Par svētdien notikušā prestižā "Jūrmala Grand Prix" (UCI kat.1.1) velobrauciena uzvarētāju kļuvis šajā nedēļās nogalē sacensībās Latvijā teicamu sniegumu demonstrējušais itālis Frančesko Kiki no "Vini Fantini-Selle Italia" komandas.Kiki sestdien kļuva par uzvarētāju arī UCI 1.1 kategorijas sacensībās "Rīga-Jūrmala Grand Prix", kas ievadīja "Tour of Latvia".

"Jūrmala Grand Prix" norisinājās divu dienu sacensību "Tour of Latvia" ietvaros. Šis ir prestižākais velobrauciens mūsu valstī un iekļauts Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Eiropas tūres 1.1 klasē.Kiki uzvaru nodrošināja sacensību pēdējā, 13.aplī. Viņš 182 kilometrus garo sacīkšu noslēgumā apsteidza savu komandas biedru Rafaelu Andriatu no Brazīlijas un jaunzēlandieti Riko Rodžersu no "Synergy Baku" komandas.

Labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Armands Bēcis ("Rietumu-Delfin"), kurš ierindojās septītajā vietā. Vēl Andris Smirnovs ("Doltcini Flanders") finišēja 11.pozīcijā, Māris Bogdanovičs ("Alpha Baltic/Unitymarathons.com") uzrādīja 13.rezultātu, bet 14.vietā finišēja Aleksejs Saramotins.

Uzvarētājs finišēja pēc četrām stundām un 56 sekundēm, bet vadošās grupas 50 sportistiem tika fiksēts tāds pats laiks. Šajā grupā ierindojās arī Krists Neilands ("Rietumu-Delfin"), Reinis Andrijanovs ("Alpha Baltic/Unitymarathons.com") un Toms Skujiņš ("Rietumu-Delfin"), kuriem attiecīgi 25., 28. un 30.vieta.

Kopumā sacīkstes pabeidza 121 riteņbraucējs, starp kuriem bija vēl desmit Latvijas pārstāvji.

Sacensībās piedalījās 19 komandas, no kurām divas ir UCI profesionālās kontinentālās komandas, četrpadsmit - UCI kontinentālās komandas, bet trīs - nacionālās izlases.

Latvijas godu sacensībās aizstāvēja divas komandas - "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" un "Rietumu-Delfin". Savukārt Latvijas nacionālo izlasi pārstāvēja arī profesionālais riteņbraucējs, Latvijas čempions šosejas grupas braucienā Aleksejs Saramotins.

Tikmēr UCI profesionālās komandas Latvijas tūrē ir Itālijas "Vini Fantini-Selle Italia" un Šveicē reģistrētā "RusVelo" vienība. Tieši starp šīm abām vienībām pērn izveidojās sīvākā cīņa "Jūrmala Grand Prix" velobraucienā.

"Vini Fantini-Selle Italia" Latvijā ieradusies, kaut šonedēļ pēc otrā dopinga skandāla neilgā laikā tika paziņots par tās izformēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi