Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kronvalda parkā notiks Red Bull Tru Fix velosacensības

Sestdien Rīgā pulcēsies dažādu valstu fiksīšu jeb fiksētā pārnesuma velosipēdu braucēji, jo Kronvalda parkā norisināsies ātruma velosacensības Red Bull Tru Fix, informēja Red Bull Latvia komunikācijas speciāliste Lana Daniela.

Lielu popularitāti šo braucēju vidū izpelnījušās nesen izveidotās Red Bull Mini Drome sacensības. Pagājušā gada oktobrī Polijā notikušajās sacensībās ne tikai uzvarēja, bet arī jaunu pasaules rekordu sasniedza Toms Alsbergs no Latvijas.

Rīgā notiks ātruma velosacensības speciāli izbūvētā vienu kilometru garā trasē ar iespaidīgām divus metrus augstām virāžām, asākajos pagriezienos ar inscenētu "satiksmes sastrēgumu" un daudziem citiem trases elementiem, kas notiekošās sacensības padarīs vizuāli skatāmas un iespaidīgas, minēja Daniela.

Trase būs būvēta speciāli treka velosipēdiem ar fiksēto rumbu jeb fiksīšiem, jo tieši šī velo subkultūra ir ļoti strauji ienākusi un plaši attīstījusies gan pasaulē, gan Latvijā.

Sacensībām līdz pat to norises dienai var reģistrēties internetā www.redbull.lv, un patlaban sacensībām pieteikušies ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu braucēji.

Red Bull Tru Fix būs pavisam jaunas un unikālas velo sacensības tieši fiksīšiem. Sacensību pamatdoma ir kilometru garā trasē imitēt dažādus šķēršļus, pārbaudījumus, ar kuriem fiksīšu braucējiem nākas saskarties, ikdienā braukājot pa pilsētu. Trase būs ātra, dinamiska, ar daudziem patīkamiem pārsteigumiem, tas būs kā izaicinājums visiem, kas piedalīsies.

Fiksīšu aizsākumi ir meklējami lielajās metropoles pilsētās, kur uz ielas fiksīšus pirmie sāka izmantot tieši velokurjeri, jo patiesībā fiksītis ir treka velosipēds, ko, kā daži izdomāja, var veiksmīgi lietot arī braukšanai pa pilsētas ielām. Fiksīšu kustība Latvijā aizsākās apmēram pirms pieciem vai sešiem gadiem, bet biežāk tie Rīgas ielās sāka parādīties pirms trīs gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi