Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (15:50) - Smukulis ceturto reizi triumfē Latvijas čempionāta individuālajā braucienā

Par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanas individuālajā braucienā piektdien Raunā jau ceturto gadu pēc kārtas kļuvis Gatis Smukulis.

Aizvadītajās sacensībās Krievijas komandu Katjuša pārstāvošais Smukulis par trim sekundēm apsteidza Alekseju Saramotinu no Šveices vienības IAM Cycling.

50 kilometru distancē neklātienes cīņa starp abiem šī brīža Latvijas labākajiem riteņbraucējiem izvērtās sīva. Smukuļa pārsvars pār Saramotinu pēc 25 kilometriem bija vien piecas sekundes, bet atlikušajā daļā tas saruka vien par divām sekundēm, un Smukulim, kurš finišēja pēc vienas stundas sešām minūtēm un 12 sekundēm, izdevās tikt pie uzvaras.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja pagājušā gada Eiropas U-23 čempionāta piektās vietas ieguvējs šajā disciplīnā Andžs Flaksis, kurš uzvarētājam piekāpās par trim minūtēm un 59 sekundēm. Labāko sešiniekā ierindojās arī Ervīns Smoļins, Armands Bēcis un Indulis Bekmanis.

Smukulis 2011.gadā pārtrauca Raivja Belohvoščika dominanci šajā Latvijas čempionāta disciplīnā, kur Belohvoščiks kopumā bija triumfējis 11 reizes. Kopš tā laika Latvijas profesionālis, kurš nākamajā mēnesī otro reizi karjerā startēs prestižajā Tour de France daudzdienu velobraucienā, bijis nepārspēts.

Par Latvijas čempionu U-23 grupā piektdien kļuva Krists Neilands, bet junioru grupā labākais bija Nils Kelderis.

Tikmēr sieviešu elitē Latvijas čempiones titulu otro gadu pēc kārtas izcīnīja Dana Rožlapa, kura 15 kilometrus veica 22 minūtēs un 40 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Vita Heine, Rožlapai zaudējot tikai četras sekundes, bet trešā palika Lija Laizāne, no uzvarētājas atpalikdama par 11 sekundēm.

Latvijas čempionāts turpināsies sestdien, kad cīņu par valsts čempiona titulu grupas braucienā sāks jaunieši, kuru distance vedīs pa Smiltenes-Valkas šoseju, bet finišs gaidāms Smiltenes centrā. Pēc jauniešiem savas cīņas aizvadīs vairāk nekā 100 senioru vecuma grupu braucēji.

Savukārt noslēdzošajā čempionāta dienā svētdien plkst.10 Smiltenē starts grupas braucienam paredzēts junioru grupai, kas sacentīsies 110 kilometru garajā distancē pa Valkas šoseju. Tikmēr beidzamie kilometri tiks veikti Smiltenes ielās. Savukārt plkst.11 vairāk nekā 170 kilometru garajā distancē dosies elites un U-23 grupu riteņbraucēji. Velobraucēji vispirms brauks uz Priekuļiem, kur veiks tradicionāli paugurainos apļus, bet tad ap plkst.14 atgriezīsies Smiltenē, lai pēdējos 30 kilometrus brauktu pa pilsētas ielās izveidotajiem apļiem. Finišs paredzēts pilsētas centrā.

Latvijas čempionāta laikā Smiltenes centrā 29.jūnijā notiks arī dažādi konkursi, bērnu atrakcijas un interesanta kultūras programma.

Papildināts viss teksts, precizēts Smukuļa pārsvars pār Saramotinu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi