Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīga uzņems Pizika kausa izcīņas sacensības velokrosā

Sestdien Mārupītes parkā Rīgā startēs Arvja Pizika kausa izcīņas sacensības velokrosā, kurās aicināts piedalīties ikviens aktīvās atpūtas cienītājs. Pirmais starts jaunāko grupu braucējiem gaidāms jau pulksten 10.00, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jau otro gadu pēc kārtas Valmieras velo vienība organizē bijušā Latvijas profesionālā riteņbraucēja Arvja Pizika kausa izcīņas sacensības velokrosā. Pagājušais gads parādīja, ka šāda veida velokrosa seriāls ir ļoti aizraujošs un dinamisks ne vien sacensību dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem, kuriem ir iespēja īsā laikā apskatīt visu trasi. Apļi, pa kuriem brauc riteņbraucēji, ir salīdzinoši īsi, bet tehniski un aizraujoši. Sacensību trases ir piemērotas, lai pa tām varētu braukt ar „cyclo – cross” riteņiem, kas ļoti populāri ir Beļģijā un Nīderlandē, bet, pateicoties Arvja Pizika aktivitātēm, ieņem aizvien lielāku lomu arī Latvijas riteņbraucēju vidū. Pizika kausa izcīņā šogad paredzēti seši posmi – Rīgā, Ulbrokā, Kuldīgā, Dobelē, Smiltenē un Valmierā.

Jau sestdien mazi un lieli riteņbraucēji aicināti startēt Arvja Pizika kausa izcīņas pirmajā posmā, kas norisināsies jau labi pazīstamajā Mārupītes parka trasē. Sacensību organizatori, sadarbībā ar klubu „Latvello”, izveidojuši ļoti interesantu trasi, kuru pievarēt var ikviens. Distancē netrūks šauru un interesantu taciņu, nobraucienu, kā arī citu mākslīgo un dabīgo šķēršļu.

Pulksten 10.00 starts tiks dots 2006. – 2007. gadā dzimušajiem zēniem un meitenēm, kas sacentīsies 10 minūšu braucienā. Pulksten 10.20 savas cīņas uzsāks 2004. – 2005. gadā dzimušie bērni, kuriem jāveic 12 minūšu brauciens. Skatītājiem visinteresantākā neapšaubāmi būs vīru elites grupa, kur sportisti brauks ar „cyclo – cross” riteņiem, vai velosipēdiem ar šaurajām riepām. Šādas sacensības īpaši populāras ir Rietumeiropā un Ziemeļamerikā. Plānots, ka elites grupā startēs virkne Latvijas un Igaunijas vadošo riteņbraucēju. Pērn sacensībās startēja Sidnejas Olimpisko spēļu dalībnieks Sigvards Kukss, „Rietumu – Delfin” riteņbraucēji – Andris Smirnovs, Andris Vosekalns un citi. Arī šogad savu dalību jau apstiprinājis Kukss, kuram konkurenci sastādīs virkne Latvijas vadošo riteņbraucēju. Plašāka informācija atrodama organizatoru mājas lapā - velokross.eu.

A. Pizika kausa izcīņas kalendārs:
1. posms: Rīga, 19.10.2013, Mārupītes parks (Amulas/Slampes ielas krustojums)
2. posms: Ulbroka, 20.10.2013, Ezermalas/Peldu ielas krustojums
3. posms: Kuldīga, 09.11.2013, Kuldīgas estrāde
4. posms: Dobele, 10.11.2013, Dobeles estrāde
5.posms: Smiltene, 16.11.2013, Jāņkalna estrāde
6.posms: Valmiera, 17.11.2013, Dīvaliņa pļava

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi