Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Smukulis pakāpies uz 12.vietu Parīzes-Nicas velobrauciena kopvērtējumā

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas Katjuša otrdien pakāpās uz augsto 12.vietu Francijā notiekošā daudzdienu velobrauciena Parīze-Nica, kas risinās UCI Pasaules tūres ietvaros, kopvērtējumā pēc otrā posma.

Šajā posmā sportisti veica 200,5 kilometrus garu distanci, kurā sprinta finišā ātrākais bija vācietis Marsels Kitels no Argos-Shimano komandas, bet Smukulis finišēja lielajā grupā, izcīnot 39.vietu. 

Tikmēr par jauno kopvērtējuma līderi kļuva itālis Elia Viviāni (Cannondale), kurš par septiņām sekundēm tagad apsteidz francūzi Silvēnu Šavanelu (Omega Pharma-Quick Step). Savukārt Smukulis līderim zaudē vien 13 sekundes un atrodas 12.vietā. 

Otrajā posmā Smukulis jau pirmajā distances kilometrā ar diviem citiem sportistiem bija devies atrāvienā, un viņi arī kopā sasniedza pirmo kontrolpunktu, kurā latvietis izcīnīja otro vietu un ieguva divas bonusa sekundes.

Atrāvienam lielākais bija aptuveni četru minūšu pārsvars no peletona, bet pēc 44 kilometriem tas tika noķerts.

Šajā velobraucienā peletonā jau notikuši daudzi kritieni, tā otrdien no sacensībām nācās izstāties līdzšinējam kopvērtējuma līderim Naseram Buani no FDJ-Big Mat komandas, kurš uzvarēja pirmdien notikušajā pirmajā posmā. 

Velobrauciens ilgs līdz svētdienai, un tajā tiks aizvadīti septiņi posmi. 

2013.gadā Pasaules tūres ietvaros risināsies 15 daudzdienu un 14 vienas dienas sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi