Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Zaļās organizācijas Eiropā savākušas ap pusmiljonu parakstu, lai EK nemainītu dabas saglabāšanas likumdošanu

Lai neveiktu izmaiņas Eiropas Savienības (ES) likumdošanā, kas regulē dabas vērtību saglabāšanu, kampaņā _Dabas trauksme _divu mēnešu laikā parakstījušies vairāk nekā 520 000 Eiropas iedzīvotāji, informē Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) pārstāvis Agnis Bušs.

Parakstoties iedzīvotāji aicina Eiropas Komisiju (EK) aizsargāt dabas vērtības visā Eiropas Savienībā (ES).

Reaģējot uz EK ierosinājumu pārvērtēt spēkā esošos dabas aizsardzības likumus, lielākās dabas aizsardzības organizācijas sāka kampaņu Dabas trauksme. Tās laikā ikviens Eiropas iedzīvotājs tika aicināts izteikt viedokli par dabas vērtību aizsardzības nepieciešamību ES. Kampaņa noslēdzās pagājušās nedēļas beigās, un kopumā ir savākti 520 325 paraksti.

Eiropas dabas aizsardzības likumdošanas pamats ir putnu un biotopu direktīvas, kas ir atzītas par vienu no stingrākajiem regulējumiem pasaulē, kas spēj pasargāt dzīvniekus, augus un dzīvotnes no izmiršanas. Pašreiz spēkā esošie likumi aizsargā vairāk nekā 1000 Eiropas sugu, tostarp jūras ērgļus, melnos stārķus, kā arī 27 000 dabas pieminekļu. Eiropā atrodas arī lielākais aizsargājamo dabas teritoriju tīkls Natura 2000, kas aizņem apmēram vienu piekto daļu no ES platības. Zinātniskajos pētījumos esot noskaidrots, ka pašreizējie likumi efektīvi ir pasargājuši galvenās apdraudētās sugas un dzīvotnes.

Bušs pastāstīja, ka paraksti jau ir iesniegti EK un tiek gaidīta tālākā rīcība. Šī kampaņa notika paralēli pašas EK rīkotajai sabiedriskajai apspriešanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena