Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nātres sejas kopšanai

Zeme pamazām atkūst un no tās spraucas pavasarīgi asni. Nātres ir viens no pirmajiem pavasarīgajiem zaļumiem, ar ko var bagātināt savu ēdienkarti un izmantot skaistumkopšanā.

Nātres satur daudz olbaltumvielu, neaizstājamās aminoskābes, hlorofilu, miecvielas, kumarīnus, A, C, B1, B2, B9, PP, E, K vitamīnus, aminoskābes, glikozīdus, kalciju, dzelzi, karotinoīdus, cieti, fermentus. Tās ir bagātas ar jodu, magniju, kāliju, silīciju, fosforu, selēnu, mangānu un citām vērtīgām vielām. Svaigās lapās C vitamīna ir divas reizes vairāk nekā upenēs, bet karotīna vairāk nekā burkānos.

Nātres var pievienot salātiem, gatavot zupas, likt klāt kokteiļos, uzliet kā tēju u. c. Lai atsvaidzinātu sejas ādu pēc ziemas, var pagatavot masku.

Nepieciešams:

  • 50 g svaigu nātru lapiņu;
  • ēdamkarote medus.

Nātres sasmalciniet garšaugu piestā vai blenderī, pievienojiet medu, līdz izveidojas viendabīga masa. Klājiet uz attīrītas sejas ādas, paturiet 25 minūtes un noskalojiet ar siltu ūdeni. Ieteicama reizi nedēļā. Atcerieties – nātrītes jāievāc tīrās vietās dabā, prom no autoceļiem, pilsētām, rūpnīcām u. tml.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena