Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Septembris – bioloģiskās pārtikas mēnesis!

Jau trešo gadu Eiropas Savienībā septembri atzīmē kā Bioloģiskās pārtikas mēnesi. Tādēļ Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) aicina pircējus septembrī ne tikai pievērst lielāku uzmanību pārtikas ražošanas ietekmei uz vidi un sabiedrības veselību, bet arī piedalīties Bio izaicinājumā.

Savukārt 23. septembris kopš 2021. gada visā Eiropā tiek atzīmēts kā Bioloģiskās pārtikas diena, lai uzsvērtu katra pircēja iespēju, iegādājoties pārtiku, ik dienu izdarīt izvēli par labu savai un planētas veselībai un atbalstīt godīgu pārtikas ceļu no ražotāja līdz patērētājam. Kā vēsta LBLA, Bioloģiskajā septembrī ar dažādām aktivitātēm un kampaņām Eiropas Savienības valstīs un aiz tās robežām tiek veicināta izpratne par bioloģiskās lauksaimniecības priekšrocībām, piemēram, lielāku spēju pielāgoties klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, augstākiem dzīvnieku labturības standartiem, tīrāku vidi un veselīgāku sabiedrību, izslēdzot ķīmisko pesticīdu ietekmi.

Lai rosinātu pircējus pāriet uz bioloģisku uzturu, LBLA jau trešo gadu rīko Bio izaicinājumu, mudinot dalībniekus desmit dienu garumā iegādāties bioloģiski sertificētus produktus – pēc iespējas lielāku daļu no ģimenes uztura groza. Izaicinājuma dalībniekam visu šo laiku jāpatērē pēc iespējas vairāk bioloģiski sertificētu pārtikas produktu, dodot priekšroku tieši Latvijā ražotai biopārtikai. Izaicinājuma laikā jāpadalās ar LBLA savās atziņās par to, cik viegli vai grūti ikdienas izvēles aizstājamas ar bioproduktiem, kādi bijuši desmit dienu pirktākie produkti. Izaicinājumam var pieteikties līdz 13. septembrim: [email protected]. Izraudzīto eksperimenta dalībnieku LBLA paziņos nedēļas laikā, bet pats izaicinājums sāksies Eiropas Savienības Bioloģiskās pārtikas dienā – 23. septembrī. Dāvanā – bioloģiskās pārtikas grozs 150 eiro vērtībā no Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas.

Lai atpazītu bioloģiskos produktus, uz iepakojuma jāmeklē bioloģiskās pārtikas marķējums – Eiropas Savienības zaļā ekolapiņa un preču zīme Latvijas ekoprodukts. Bioloģiskos produktus vērts meklēt ne tikai lielveikalos un ekoveikalos, bet jo īpaši bioloģiskajās saimniecībās un to interneta veikalos, kā arī Kalnciema kvartāla tirgū, Āgenskalna tirgū, Mūsu Bio tirgū un citos tirdziņos visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena