Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SestDienas salons

Līdz aprīlim visi izslimos © DIENA

Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska par to, kad varēsim dzīvot bez maskām un bez sertifikātiem, ko zaudē agresīvs pacients, un par to, kas ir bīstamāks par kovidu.

Indīgais Putina kokteilis © DIENA

Fonda Namejs vadītājs Raimonds Graube par kara iespējamību, Rietumu šaha domāšanu Krievijas pokera spēlē un veco labo totālo aizsardzību.

Man vienmēr ir plāns B © DIENA

Es gribētu dziedāt vēl desmit gadu un noteikti to arī darīšu – īsi pirms savas 60 gadu jubilejas, kas apritēs 14. decembrī, saka mūsu pasaulē pieprasītais basbaritons un Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītājs Egils Siliņš.

Lukašenko pārrēķinājies © DIENA

Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks par to, kas sanācis no Baltkrievijas diktatora iecerēm hibrīdkarā uz ES robežas, par NATO Ahileja papēdi un to, kad Krievija vairs nevarēs izlikties, ka tā nav viņa

Kazāka velomūza © DIENA

Mūziķis Kārlis Kazāks par Velomūzikas braucienu kartēm kā notīm, vienīgo dzimti, par sēļu medībām un par sarunu ar Nacionālā teātra skatuvi.

Līdz jaungadam būs ļoti grūti

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš par cīņu ar "specvienību" delta, trim nevakcinēto grupām un par to, ko negribas darīt miera laikā.

Delles daba © DIENA

Gleznotāja Biruta Delle par mācīšanos skatīties, nesaprašanos un par esības rituālu.

Rosellīni ģimenes portrets © DIENA

Amerikā dzimušais Alesandro Rosellīni (57) par sava slavenā vectēva – ievērojamā itāļu kinorežisora Roberto Rosellīni – personības ietekmi uz viņa dzīvi un ģimeni, uzvārda "lāstu" un terapeitisku pieredzi, mēģinot saprast savu vietu starp radiniekiem.

Brektes murrālis © DIENA

Mākslinieks Kristians Brekte (40) par izdancāšanu ar nāvīti, boršču uz Džemmai Skulmei veltītā murāļa un par puritāņu bagāto iztēli.

Pilsoņu karam daudz nevajag © DIENA

Šīs vasaras beigas pierādīja, ka Latvijā nudien nevajag ne politiskos līderus, ne nezin kādu ilgi krājušos domas spēku vai rūgtumu, lai sabiedrība viļņotos. Turklāt – tā pa īstam un ar kārtīgu sašutumu. Jums šķiet, mēs te par mītiņiem krastmalā vai pandēmiju un vīrusiem runājam? Nebūt ne – pie vainas bija viens vienīgs mākslas darbs.

Neapstājies likstu priekšā! © DIENA

Dziedātāja un komponiste Lolita Vambute par to, ko savulaik nozīmēja atteikšanās kļūt par čekas ziņotāju, nepadošanos grūtību priekšā un to, kā nepazaudēt sevi, arī pilnībā mainot dzīvi.