Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Motoru sports

Jonasam pirmais sezonas starts un pirmie punkti © DIENA

Nebija pamata cerēt uz augstu vietu, tāpēc uzdevums bija sākt krāt punktus sezonas kopvērtējumam, un to arī izdarīja. Pauls Jonass pēc rokas cīpslas operācijas startēja pasaules motokrosa čempionāta 2. posmā Mantujas trasē Itālijā un pirmajā braucienā finišēja 10. vietā. No starta otrajā braucienā Pauls atteicās. PČ 3. posms paredzēts 20. martā Argentīnā.

Ātruma cilts: kā latvieši Ukrainas aizstāvjiem sagādā 4x4 auto

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma viesi ir autosportisti Mārtiņš Dzenītis un Reinis Pozņaks, kuri uzsākuši benzīngalvu palīdzības akciju Ukrainas aizstāvjiem – viņi meklē un nogādā Ukrainā 4x4 automašīnas.

Štolcermanis savā debijā OK Senior klasē izcīna uzvaru kartinga sacensībās Itālijā

Aizvadītajā nedēļas nogalē latviešu kartinga braucējs Tomass Štolcermanis aizvadīja debiju klasē OK Senior sacensības Champions of the Future 2022 Winter Series Franciakortas pilsētā, Itālijā. Gados jaunais sportists spēja pierādīt savas spējas un izcīnīt uzvaru augsta līmeņa sacensībās, kurās sacentās kartinga pasaulē labi zināmi sportisti, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

F-1 atceļ Grand Prix posmu Krievijā

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta organizatori ir nolēmuši atcelt septembrī Krievijas pilsētā Sočos paredzēto "Grand Prix" posmu.

Ātruma cilts atklājums: kā LMA students 1974. gadā uzbūvēja īstu auto

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tās varonis ir konstruktors, lidotājs un trīskārtējs PSRS čempions kartingā Imants Šleiters. Viņš kā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) students 1974. gadā diplomdarbā izgatavojis paša konstruētu automobili.

FOTO: Rallijā Sarma Sesks ātrākais no latviešiem un pirmais LRC3 ieskaitē

Nedēļas nogalē aizvadītājā rallijā Sarma Mārtiņa Seska /Renāra Franča ekipāža guva pārliecinošu uzvaru LRC 3 klasē un sacensību kopvērtējumā bija visātrākie latvieši. Tikai noslēdzošajā ātrumposmā Sesks piekāpās R.Murakam cīņā par kopvērtējuma sesto pozīciju un finišēja septītajā vietā, sacensību līderim zaudējot minūti un 29 sekundes. Savukārt LRC 3 ieskaitē Sesks demonstrēja pārliecinošu līderību ar trīs minūšu pārsvaru pār sekotājiem.

Ar formulu pa Biķernieku trasi. Čempions un vēstures vērtību cienītājs Andris Griķis

Andris Griķis viennozīmīgi ir viena no Latvijas un Baltijas autošosejas leģendām. Vairāk nekā 35 gadus ilgajā autosporta karjerā ir iekrātas neaizmirstamas uzvaras un iegūta vērtīga pieredze, pēdējos gados esot ātrākajam formulu braucējam Baltijas valstīs. Sarunā ar Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) organizatoriem, Andris atskatās uz savu gājumu autosportā.

Rallijs Sarma 2022 tomēr uzņems ierobežotu skaitu skatītāju

Lai arī sākotnēji tika paziņots, ka rallijs Sarma 2022, notiks bez skatītāju līdzdalības, rallija organizatori, konsultējoties ar atbildīgajām iestādēm un epidemioloģiskajiem speciālistiem, ir raduši iespēju rallija skatītāju zonās ielaist ierobežotu skaitu skatītāju. Rallijs Sarma 2022 notiks epidemioloģiski drošā vidē, zaļajā režīmā. Tas nozīmē, ka ralliju varēs apmeklēt skatītāji tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, ievērojot striktus Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus.