Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ziemas sports

Andris Šics uzsāks darbu Starptautiskajā kamaniņu sporta federācijā

Ceturtdien, 14. aprīlī, Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL) paziņoja, ka Andris Šics 2022./2023. gada kamaniņu sporta sezonā strādās par FIL mākslīgās ledus trases tehnisko direktoru. Šo personāla lēmumu pieņēma FIL prezidijs kopā ar tehnoloģiju viceprezidentu starptautiska konkursa rezultātā.

Latvijas slēpošanā visu laiku sekmīgākā un nebijušiem panākumiem bagātākā sezona

Pagājušā sezonā Latvijas distanču slēpotāji izcīnīja pirmo medaļu pasaules U23 čempionātā un pirmo zeltu Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā (EJZOF), pirmo reizi vēsturē tika trīsdesmitniekā olimpiskajās spēlēs, turpināja iekļūt labāko trīsdesmit vidū Pasaules kausa posmos, sasniedza labāko mūsu valsts vietu pasaules junioru čempionātā puišiem. Šie panākumi tad arī ļauj viennozīmīgi pagājušo sezonu nosaukt par Latvijas slēpošanā, jo ne tikai distanču slēpošanā, visu laiku sekmīgāko un nebijušiem panākumiem bagātāko. Turklāt to paveica nevis viens vai viena slēpotāja, bet gan vairāki, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

LOK : Latvijas Olimpiskās komandas kopējais sniegums Pekinā ir novērtējams kā labs

Trešdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika izvērtēti Latvijas Olimpiskās komandas Pekina-2022 sportistu starti XXIV Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Sēdes laikā katra Olimpiādē pārstāvētā sporta veida federācija iepazīstināja ar savu atlētu snieguma analīzi un pašnovērtējumu. Uzklausot federāciju pārstāvju ziņojumus un rezultātu analīzi, LOK izpildkomiteja novērtēja kopējo Latvijas sportistu sniegumu Pekinā kā labu.

Ar Rīgas ostā ražotām kamanām izcīna olimpiskās medaļas

Bobslejs, skeletons un kamaniņas jau vairākas desmitgades ir vieni no populārākajiem ziemas sporta veidiem ne tikai Latvijā, bet arī daudzās citās pasaules valstīs gan ledus trasēs, gan pie TV ekrāniem pulcējot ievērojamu līdzjutēju loku. Latvijas sportistu panākumi – izcīnītās medaļas Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, ļāvuši Latvijas vārdam plaši izskanēt visā pasaulē. Tomēr panākumu izcīnīšanai šajos tehniskajos sporta veidos, kur medaļu likteni nereti izšķir sekundes simtdaļas un pat tūkstošdaļas, līdztekus augstai sportistu fiziskajai un morālajai sagatavotībai, ir nepieciešams arī vislabākais tehniskais aprīkojums. Būtiskas šo tehnisko sporta veidu inventāra komponentes – korpusi – top tepat Rīgā, Rīgas ostā strādājošā uzņēmumā Prestol .

Kaparkalējam panākums pirmajā startā olimpiskajā festivālā slēpošanā

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpisko festivālu (EJZOF), kas norisinās Somijas pilsētā Vuokati un kur sacenšas 2003. un 2004.gadā dzimušie slēpotāji, lieliski iesācis madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš pirmajā startā 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 76 dalībnieku vidū iekļuva desmitniekā un izcīnīja 8.vietu, kas aiz madonieša Rinalda Kostjukova 2009.gadā izcīnītās bronzas medaļas ir otrs labākais Latvijas slēpotāju panākums. Labs rezultāts arī Edijam Eidukam no Vecbebriem, iekļūstot trīsdesmitniekā un iegūstot 29.vietu, informē slēpotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Ratiņkērlingisti apliecinājuši piederību elitei

Aizvadītajā nedēļā Latvijas ratiņkērlinga izlase atgriezās Rīgā no ziemas paralimpiskajām spēlēm, sīvā cīņā iekļūstot 9. vietā pasaules spēcīgāko ratiņkērlinga komandu vidū. “Mūsu komanda ir apliecinājusi, ka tā ir pasaules elitē, A grupā - pasaules spēcīgāko 12 komandu sastāvā,” saka Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.