Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Izsludina pieteikšanos uz papildvietām jauniešu uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē Uzdrīksties Uzvarēt

Palielinot vietu skaitu, pagarināta pieteikšanās Latvijas lielākajai jauniešu uzņēmējdarbības iedvesmas konferencei Uzdrīksties Uzvarēt, ko organizē izglītības organizācija Junior Achievement Latvia kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Skolēni un studenti vēl šonedēļ līdz svētdienai var pagūt reģistrēties, lai jau 16. novembrī starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala klātienē iedvesmotos un gūtu idejas sava uzņēmuma izveidei no veiksmīgākajiem, drosmīgākajiem un spilgtākajiem Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem un māksliniekiem. Dalība konferencē ir bezmaksas.

Inflācija maina tirgu © DIENA

Daudziem mūsu valsts iedzīvotājiem trūkst izpratnes par to, kā jārīkojas, lai novērstu jebkāda veida juridiskos riskus darījumos ar nekustamo īpašumu.

Situācija elektrības jomā © DIENA

Daudzi cer, ka šī ziema būs tāda kā pirms pāris gadiem, kad termometra stabiņš tikai retu reizi noslīdēja zem nulles atzīmes. Patlaban straujais energoresursu cenu kāpums liek analizēt gan savus ikdienas paradumus, gan patērētos enerģijas avotus.

Patērētāju gaumes tendences © DIENA

Aptuveni pēdējā pusgada laikā lielu aktivitāti piedzīvo dažādi alus festivāli visā Eiropā. Pēc Covid-19 pandēmijas laikā ieviesto ierobežojumu mazināšanās alus darītavas ir aktīvas un cenšas izmantot katru iespēju, lai pastāstītu par jaunākajām tendencēm. Savukārt patērētāji kļūst aizvien atvērtāki jaunām idejām un produktiem.

Darbinieki saņem atbalstu © DIENA

Latvijā uz kompensējošiem mehānismiem energoresursu cenu pieauguma apmaksai cer 19% darba ņēmēju. 6% no šiem respondentiem atklāj, ka saņems algas pielikumu vai piemaksu pie algas vairāku mēnešu garumā, kas paredzēta, lai segtu dzīves dārdzības pieaugumu.

Darbinieki Latvijas tautsaimniecībai ir vajadzīgi © DIENA

Ukrainas kara otrajai, redzamākajai fāzei (jāatgādina, ka aktīva karadarbība Ukrainā notiek jau kopš 2014. gada) turpinoties jau astoņus mēnešus, pašsaprotams kļuvis fakts, ka Latvijai jāstiprina militārā nozare un jāturpina arvien vairāk naudas ieguldīt aizsardzības budžetā.

Prom no dzīvokļa Rīgā © DIENA

Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenu kritums, kas vērojams septembrī, ir jauna indikācija mājokļu tirgū. Šogad arī izjūtam noturīgu pieprasījumu pēc aizdevumiem privātmāju iegādei vai būvniecībai, kas liecina, ka daļa no dzīvokļu īpašniekiem un īrniekiem ir gatavi krasai dzīvesveida un vietas maiņai, lai tiktu pie savas privātmājas.

No idejas līdz izaugsmei © DIENA

Pirmajā Inovācijas akadēmijas (IA) programmā, kas norisinājās no pagājušā gada novembra līdz šī gada maijam, kopumā piedalījās vairāk nekā 160 dalībnieku, kas programmas otrajā daļā 35 komandās darbojās pie inovācijietilpīgo ideju dzīvotspējas pārbaudes. Aprīlī komandas ar produktu prezentācijām piedalījās starptautiskajā jaunuzņēmumu konferencē TechChill, un 26. maijā IA programmu absolvēja 27 tālākai izaugsmei un investīciju piesaistei sagatavotas komandas.

Inflācija pieņemas spēkā © DIENA

Iepriekš izvirzītās hipotēzes par tālāku inflācijas pieaugumu rudenī ir apstiprinājušās, un patlaban tā sasniegusi augstāko punktu kopš pagājušā gadsimta 90. gadiem.

Pirkt vai nomāt auto? © DIENA

Mobilitāte ir svarīga ikvienam uzņēmumam. Mobilitātes nodrošināšanai, ja par tādu neuzskata pārvietošanos ar sabiedrisko transportu vai velosipēdiem un elektroskūteriem, ir nepieciešama automašīna.

Sievietes un labklājība © DIENA

Laiku pa laikam medijos un sabiedrībā aktualizējas jautājumi par atalgojumu plaisu starp sievietēm un vīriešiem, taču vai kādreiz esat domājuši par plaisu pensijas lielumā? Šķiet pavisam vienkārši – ja ir atalgojuma plaisa, būs arī atšķirības uzkrātās pensijas apmērā. Protams, atalgojumam ir milzīga nozīme, taču pastāv arī citi nākotnes pensijas apmēru ietekmējoši faktori, kuros redzam būtiskas atšķirības tieši starp dzimumiem.