Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ziņas

Būt gudrākiem par blēžiem © DIENA

KIiberapdraudējumu skaits palielinās, un tam galvenokārt ir divi iemesli – pirmkārt, cilvēki vairāk izmanto dažādas informācijas tehnoloģiju (IT) ierīces un internetu, otrkārt, pieaug tādu iekārtu skaits, kas darbojas ar interneta palīdzību vai kuras var pieslēgt interneta tīklam. Lai sevi pasargātu no kiberuzbrucējiem, jāņem vērā vairāki ieteikumi.

Kritēriji darba izvēlei © DIENA

Darba samaksa, lai arī ne mazsvarīgs, tomēr nav galvenais faktors, kāpēc cilvēki mūsdienās izvēlas (vai neizvēlas) konkrēto darbavietu.

Lindstrom Prodem apgrozījums 2022.gadā audzis par 13%

Tekstila nomas uzņēmuma "Lindstrom" Tukumā izvietotās darba apģērba ražotnes "Prodem" apgrozījums 2022.gadā Latvijā ir sasniedzis 7.32 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk salīdzinājumā ar 2021.gadu, kad apgrozījums sasniedza 6.47 miljonus eiro. “Lindstrom Prodem” direktors Gusts Dzenis norāda, ka arī 2023.gadā tiek prognozēts apgrozījuma pieaugums par teju 27%, kas tiks panākts, kāpinot ražošanas jaudu.

Roboti neaizstās cilvēkus © DIENA

Zināšanas un praktiskās iemaņas STEM jomās (dabaszinātnēs, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā) paver ļoti plašas karjeras iespējas.

Uzņēmumiem būs jāziņo © DIENA

Lai sekmētu pāreju uz ilgtspējas ekonomiku, saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Korporatīvās ilgtspējas ziņošanas direktīvu lielajiem uzņēmumiem būs jāsniedz ziņojumi par tādiem ilgtspējas jautājumiem kā vides tiesības, sociālās tiesības, cilvēktiesības un pārvaldības faktori.