Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

Ekonomikas lēnais temps © DIENA

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada otrajā ceturksnī ir vājinājies, un to vēlreiz apliecina IKP pārrēķins un detalizētais izklāsts pa nozarēm, izlietojuma un ienākumu sastāvdaļām.

Crowdestor pēc 2 gadiem – vai veiksmes stāsts? © DIENA

Igaunijā reģistrētās kolektīvās finansēšanas platformas Crowdestor OU, kuras patiesā labuma guvējs Jānis Timma lielu daļu ar platformu saistītos uzņēmumus ir reģistrējis Latvijā, nav kļuvusi par Latvijā reģistrētu pūļa platformu, lai arī tas iespējams, bet tās galvenā kompānija SIA Crowdestor Investments uz 29. augustu Valsts ieņēmumu dienestam bija parādā 66 651 eiro.

Uz Ziemeļvalstu tirgu © DIENA

E-komercija pēc Covid-19 pandēmijas laikā piedzīvotā, straujā kāpuma teju 40% apmērā, ir atgriezusies attīstības tempā ar izaugsmi vidēji 20% robežās gadā.

Pasākumi sekmē tūrismu © DIENA

Šogad Latvijā notika vairāki lieli masu pasākumi, un jau tagad varam izmērīt to aptuveno pienesumu Latvijas budžetam un uzņēmēju maciņiem.

Zaļmaldināšana nav pieņemama © DIENA

Pārāk krāšņa sava biznesa kā ilgtspējīga, zaļa un klimatneitrāla uzņēmuma reklamēšana var beigties ar nepatīkamām sekām. Ja šādai komunikācijai nav reāla seguma, uzņēmumam var nākties skaidroties tiesā par t. s. zaļmaldināšanu (starptautiski lietotais termins angļu valodā – greenwashing).

Atdzīvojas daudzas apkaimes © DIENA

Līdzīgi kā Rīgā arī Tallinā patlaban atdzīvojas pilsētas apkaimes. Tās attīstās par radošiem kvartāliem, piedāvājot jaunus konceptus koncertiem un citiem kultūras pasākumiem.