Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ziņas

Philip Morris International izpilddirektora amatā apstiprina Jaceku Olčaku

Philip Morris International (PMI) paziņo, ka pēc ikgadējās akcionāru sapulces šā gada 5. maijā kompānijas izpilddirektora amatā tiek apstiprināts Jaceks Olčaks. Olčaks, kurš līdz šim pildīja PMI rīkotājdirektora pienākumus, ir iecelts arī kompānijas Direktoru padomē. Jau pirms akcionāru sapulces par PMI valdes priekšsēdētāju tika apstiprināts Andrē Kalantzopulus, kurš no 2013. gada līdz 2021. gada 5. maijam bija PMI izpilddirektors.

Maksājumu kartēs mazāki kredītlimiti © DIENA

Globālā Covid-19 pandēmija neiet secen arī banku biznesam, kura ieņēmumi balstās uz dažādiem procenta maksājumiem, tajā skaitā uz ienākumiem, ko rada kredītkaršu izmantošana. Attiecībā uz kredītkartēm tirgus situācija ir kontrastu pilna, piemēram, pieprasījums pēc pašām kartēm var pat samazināties. Tajā pašā laikā ir ziņas, ka atsevišķos periodos, piemēram, pagājušā gada pēdējā ceturksnī, kad notiek gatavošanās Ziemassvētku vai Jaungada apdāvināšanai, darījumu aktivitātei bija tendence strauji augt.

PayPal pirmajā ceturksnī guvis rekordlielu peļņu

Starptautiskā maksājumu kompānija PayPal šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar 1,1 miljarda dolāru (916,2 miljonu eiro) tīro peļņu, kas ir rekordaugsts līmenis, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Bijušā Liepājas metalurga elektrotēraudkausēšanas komplekss pārdots uzņēmumam Aslanli Metalurji

SIA FeLM noslēdzis pirkumu-pārdevuma līgumu par bijušā Liepājas metalurga elektrotēraudkausēšanas kompleksa kustamās un nekustamās mantas pārdošanu Turcijas uzņēmuma Aslanli Metalürji ve Metal Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.S. (Aslanli Metalürji) īpašniekam Hamdi Alaedinam Ejuboglu piederošajam uzņēmumu SIA Liepāja Steel, pavēstīja FeLM pārstāvji.

Var stimulēt ar nodokļiem © DIENA

Uzkrājumu veidošana Latvijā nesokas ne tikai tāpēc, ka mūsu valstī kopējais algu līmenis ir zems, turklāt daudziem trūkst izpratnes par investīciju lietderīgumu, bet arī motivējošu elementu trūkuma dēļ. Rezultāts ir visai bēdīgs, un pat tie cilvēki, kuru rocība iepriekš ir bijusi plaša, mainoties ekonomikas konjunktūrai, var nonākt pie sasistas siles. Līdz ar to šobrīd, iespējams, ir vērts diskutēt, ka varbūt valstij būtu izdevīgāk motivēt iedzīvotāju uzkrājumu veidošanas kultūru nekā vēlāk domāt par pabalstu izmaksu.

Cer uz lielākām prēmijām © DIENA

Covid-19 atnākšana ir izraisījusi krasus kontrastus apdrošināšanas tirgū – daļa sektoru piedzīvojusi kritumu, bet vienlaikus atsevišķos segmentos ir vērojams apjomīgs kāpums. Apdrošināšanas tirgus norises var uzskatīt par ekonomikas spoguli.

Vai pandēmija veicinās ēnu ekonomiku? © DIENA

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas viens no mūsu valsts lielākajiem izaicinājumiem ir bijusi cīņa ar ēnu ekonomiku. Desmit gadu laikā bijām spējuši to samazināt visai ievērojami – 2009. gadā ēnu ekonomika veidoja 36,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet 2019. gadā – vairs tikai 23,9%. Diemžēl, Covid-19 pandēmijai un politiķu reakcijai uz šo krīzes situāciju ir būtisks potenciāls ēnu ekonomikas apmērus atkal palielināt.

Investors no Turcijas Liepājas metalurga teritorijā sola ieguldīt 200 miljonus eiro

Turcijas metalurģijas uzņēmums Aslanli Metalurji izteicis piedāvājumu SIA FeLM izsludinātajā izsolē par iespējām iegādāties KVV Liepājas metalurga elektrotēraudkausēšanas kompleksu un nekustamo īpašumu, paredzot tuvāko piecu gadu laikā investēt 200 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Turcijas uzņēmuma pārstāvji.